fbpx
Nieuws

Vakbond: installateur knijpt monteurs uit

Vakbond: installateur knijpt monteurs uit

Vakbond FNV Metaal gaat klachten rondom Feenstra Verwarming verzamelen.

 

 

De vakbond heeft voor werknemers  van de grote installateur (1200 werknemers, waarvan 800 monteurs) een meldpunt geopend. Volgens de vakbond respecteert de bedrijfsdirectie de arbeidsvoorwaarden van monteurs niet, en wil het bedrijf niet onderhandelen om misstanden aan te pakken. Volgens FNV Metaal staan de veiligheid en kwaliteit van het werk onder druk. Bestuurder Anne  van Dijk: “We hopen met dit meldpunt een volledig beeld te krijgen om de verslechterde omstandigheden goed aan te pakken.’’

 

Het is niet de eerste keer dat het rommelt bij Feenstra Verwarming. In februari 2013 constateertde FNV Metaal dat werknemers onder druk worden gezet om structureel meer uren te maken dan is afgesproken in het contract. Uit een tevredenheidsenquête van FNV Metaal blijkt ook dat werknemers werkzaam in Amsterdam, Heerhugowaard en de rest van Noord-Holland, structureel te veel uren maken. Het meldpunt dat nu gelanceerd is, is landelijk. De Feenstra werknemers kunnen onder andere klachten indienen over structureel overwerk, overschrijding van de arbeidstijdenwet, nachtdiensten zonder compensatie uren, en het verslechteren van de arbeidsvoorwaarden zonder dat zij hierover zijn ingelicht of mee hebben ingestemd.

4 reacties op “Vakbond: installateur knijpt monteurs uit

 1. piet schreef:

  Ze zijn niet voor niets zo goedkoop

 2. piet schreef:

  Ze zijn niet voor niets zo goedkoop

 3. Charlie schreef:

  Al jaren is het gewoon slecht bij Feenstra, ik heb er jaren gewerkt
  altijd maar overuren maken, en dreigen met werkweigering als je een keer niet kon of wilde.
  s ‘morgens klagen dat je te laat begon en s ‘avonds klagen als je naar huis wilde.
  Ik ben blij dat ik er weg ben gegaan ik zal er ook nooit meer gaan werken NOOIT.
  En GOEDKOOP niet bij Feenstra hoor ze zijn één van de duurste zo niet de duurste hun CONTRACTEN zijn er voor hun portemonnee uiteraard moet er geld verdient worden maar maak waar wat je belooft en geef de mensen waar ze voor betalen of laat ze minder betalen

 4. Loonslaaf! schreef:

  Feenstra, Energiewacht, Cofely, Unica….
  Eén pot nat. Allemaal wel werk aannemen, maar niet meer achterom kijken naar het personeel wat voor spoor van vernieling er nagelaten word. Bij de meeste serviceafdelingen waar ik heb gezeten en zit is het oorlog tussen je priveleven en werkgever. Het is moderne slavernij en concurrentievervalsing eerste klas!

  Het grootste probleem is…..er grijpt niemand in! Werkgevers hebben de vrije hand! Arbeidstijdenwet is leuk op papier en bij overtreding krijgt de werknemer de bal toegespeeld als je niet uitkijkt!

  Lang leve het “nieuwe” management zonder zorgplicht van de werkgevers!!

  Groeten,
  Een zeer bezorgde Servicetechnicus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.