fbpx
Nieuws

Vaktalent naar beroepen-WK

Na twee jaar gedwongen pauze vanwege corona kunnen de organisatoren van World Skills Netherlands weer een Nederlands kampioen ‘sanitair- en verwarmingstechniek’ op het schild hijsen. Sam Strijbis uit Dirkshorn heeft de titel Nederlands kampioen in de categorie ‘sanitair- en verwarmingstechniek’ op zijn naam gezet.

Strijbis deelt het erepodium met Joep Stamer uit Ottersum en Jordy de Blaeij uit Axel die respectievelijk de tweede en derde plaats veroverden. Tijdens de finales heeft de installateur in opleiding het opgenomen tegen zeven vakgenoten die zich in de voorrondes hebben gekwalificeerd. De in totaal acht jonge talenten hebben twee dagen gestreden om het Nederlands kampioenschap in hun vakgebied. Maar liefst vijf van de acht finalisten komen uit de stallen van IW Nederland. Strijbis is in opleiding bij IW Noord-Holland en het Horizon College in Alkmaar.

De Skills competities zijn vakwedstrijden voor (v)mbo-studenten in verschillende beroepsgroepen. De meeste deelnemers volgen een leerwerktraject. Ze werken bij een leerbedrijf en gaan daarnaast naar school. Elk jaar worden er wedstrijden georganiseerd; dit jaar in maar liefst 52 vakrichtingen, van verpleegkundigen en automonteurs tot ICT-beheerders en schoonheidsspecialisten. Via voorrondes op school en kwalificatiewedstrijden kunnen (v)mbo-studenten in de nationale finales komen. Daar strijden ze om de titel beste vakman of -vrouw van Nederland.

Bekijk hieronder de prijsuitreiking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.