fbpx
Nieuws

Van Heuveln verruilt Zehnder voor Breman

Breman bij laatste 4 voor 'beste familiebedrijf'

Zehnder-directeur Erik van Heuveln stopt na vijftien jaar bij het ventilatie- en radiatorenbedrijf uit Zwolle en gaat per 1 juli aan de slag als directeur bij installatiebedrijf Breman.

Van Heuveln kwam in 2005 over van de ING-bank om het bedrijf J.E. StorkAir te gaan leiden, dat drie jaar eerder al was overgenomen door het Zwitserse Zehnder. In 2010 veranderde het bedrijf zijn naam in Zehnder Group Nederland, maar het duurde nog tot 2015 voordat de naam Zehnder-J.E.StorkAir van de gevel en de producten verdween.

Marktintroducties

Van Heuveln stond onder meer aan de basis van de introductie van Zehnder Clean Air Solutions in Nederland (2008), de ontwikkeling van de vraaggestuurde MV-ventilator (2009) en de all-electric verwarmings- en ventilatie-oplossing ComfoBox (2010).

Naar een opvolger wordt nog gezocht. De taken en verantwoordelijkheden van Van Heuveln bij Zehnder worden voorlopig waargenomen door Bart Hoeijenbosch en Nynke Floor. Hoeijenbosch wordt commercieel verantwoordelijk voor de activiteiten van Zehnder Group Nederland en Floor neemt de algemene en bestuurlijke zaken voor haar rekening.

‘Diepe waardering’

Hoeijenbosch en Floor laten weten “diepe waardering” te hebben voor Van Heuveln en ze prijzen het “elan en grote betrokkenheid” waarmee hij het bedrijf vijftien jaar heeft geleid. Van Heuveln blijft nog tot eind juni in dienst bij Zehnder.

Breman is een van de grotere installatiebedrijven in Nederland, met een omzet van ruim boven de 200 miljoen euro, meer dan 30 vestigingen in heel het land en ongeveer 1.700 medewerkers.

Roerige tijden

Het Genemuidense installatiebedrijf, hemelsbreed tien kilometer bij Zehnder vandaan, maakt echter roerige tijden door. Het bedrijf ligt overhoop met oud-directeuren en accountants weigeren al jaren om de jaarrekening goed te keuren. Breman laat echter weten dat de komst van Van Heuveln niet met deze perikelen te maken heeft. “Maar met de ambitie van Breman om een belangrijke rol te spelen in de energietransitie. Van Heuveln is hiervoor de juiste versterking”, aldus een woordvoerder.

Van Heuveln gaat samen met René Breman en Bernardo Eenkhoorn het directieteam vormen, waarbij Van Heuveln zich gaat bezighouden met de algemene operationele aansturing. “In de komende periode zal het drietal veel samen optrekken, waarna er een aanscherping volgt als het gaat om portefeuilleverdeling”, aldus het bedrijf in een persbericht.

Nieuwe voorzitter VLA

De vereniging voor luchttechnische apparaten VLA had door de carrièrestap van Van Heuveln ook een vacature te vullen. Van Heuveln was sinds 2016 voorzitter van de VLA, maar doordat hij niet meer verbonden is aan een lidbedrijf van de VLA, kwam zijn voorzitterschap automatisch te vervallen.

De leden van de VLA kozen tijdens de algemene ledenvergadering op 9 juni Wouter Wijma, algemeen directeur bij Ned Air uit Kampen, tot nieuwe voorzitter van de VLA. Wijma zat al sinds 2016 in het VLA-bestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.