fbpx
Nieuws

Van Losser koopt M&O Techniek

Totaalinstallateur M&O Techniek is overgenomen door de Van Losser Installatiegroep. De installateur in Wormer heeft 50 medewerkers, een Baderie-showroom en een eigen Energie Transitie Centrum.

De Van Losser Installatiegroep, dat 15 zelfstandige vestigingen in vooral midden-Nederland heeft, wil met de overname haar positie in West Nederland versterken. M&O Techniek is vooral actief in de provincie Noord-Holland. De totaalinstallateur heeft een Baderie-sanitairshowroom met een eigen duurzaamheidscentrum. Directeur Bert van Losser ziet deze overname als een mooie stap om haar werkgebied verder uit te breiden. “Van Losser Installatiegroep en M&O Techniek zijn beide familiebedrijven die de familiecultuur hoog in het vaandel hebben staan. Het DNA van de bedrijven past hierdoor goed bij elkaar, de familiecultuur zal ook in Wormer bewaard blijven.”

De overname past in een trend: steeds meer mkb-bedrijven worden overgenomen door grotere installateurs. In het oktobernummer van Installatie een analyse van deze overnametrend. Vanaf 15 oktober online te lezen en verkrijgbaar in de webshop.

Schaalgrootte

Door onderdeel te worden van een groter collectief, wordt M&O Techniek in staat gesteld om de werkzaamheden verder uit te breiden en nog verder te professionaliseren. De overname zal naar verwachting een positieve bijdrage leveren aan de continuïteit van het bedrijf en de werkgelegenheid in de Zaanstreek, stelt Van Losser. M&O Techniek blijft onder eigen naam in Wormer gevestigd.


Lees hier een interview met M&O Techniek directeur Ruud Meijns dat vorig jaar in Installatie stond. (premium)

Familiebedrijven

Van Losser startte in 1971 als eenmansbedrijf in Rijssen. Inmiddels is het gegroeid naar ruim 500 medewerkers, 15 vestigingen en 5 servicebedrijven, verspreid over heel Nederland. Het afgelopen jaar nam Van Losser al Willekes Installaties in Varik, Voltech Installatietechniek in Baarn en Stravers Installaties in Meerkerk over. M&O Techniek ontstond in 1955. Het familiebedrijf Meijns fuseerde in 1976 met Ofman Installatietechniek tot M&O Techniek: het bedrijf is gevestigd in Wormer. Directeur Ruud Meijns is de derde generatie binnen het installatiebedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.