fbpx
Nieuws

Vasco in Zwitserse handen

Verwarmings- en ventilatiespecialist Vasco komt in Zwitsere handen. Vaessen Industries verkoopt de Belgische Vasco Group aan Arbonia-groep, een Zwitserse beursgenoteerde totaalleverancier voor de bouw. Vasco blijft een zelfstandige onderneming.

Als onderdeel van de divisie Verwarming, Ventilatie- en Klimaattechniek (VVK) van Arbonia zal Vasco, met de merken Vasco, Brugman en Superia, voordeel halen uit een versterkte concurrentiepositie. De VVK-divisie en Vasco Group vullen elkaar aan op het vlak van marktaanwezigheid, productassortiment en verkoopkanalen.

Arbonia is met haar merken Kermi, Arbonia, Sabiana en Prolux vooral in Duitsland, Zwitserland, Italië, en Polen actief. Vasco Group heeft een toonaangevende marktpositie in de Benelux. Naast de ontsluiting in de Benelux-landen stelt Vasco Group Arbonia in staat om haar bestaande marktpositie in Frankrijk en Duitsland nog verder uit te breiden op het gebied van verwarming en ventilatie. Ook zullen de research en development-organisaties gaan samenwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.