fbpx
Nieuws

Vasco: nieuw toestel balansventilatie

Ook Vasco komt met een nieuw toestel voor balansventilatie met warmteterugwinning: Vasco DX.

Vasco DX is beschikbaar in drie modellen: afhankelijk van het gekozen model kan de unit tot 400, 500 of 600 m³/h luchtverplaatsing aan. Het is de eerste keer dat Vasco een ventilatie-unit uitbrengt die 600 m³/h aankan.

Octogon warmtewisselaar

In het hart van de Vasco DX units is een volledig nieuw ontwikkelde warmtewisselaar geplaatst. Deze zogeheten ‘Octogon’ warmtewisselaar kenmerkt zich door een hoog rendement bij een lage weerstand, waardoor deze ook bijdraagt aan een minimaal geluidsniveau en energieverbruik. Dit vertaalt zich automatisch naar de energierekening.

Laag opgenomen vermogen

De unit is aerodynamisch opgebouwd. Dit beperkt de drukverliezen in de unit. Het opgenomen vermogen blijft hierdoor laag. Het hoge rendement, het lage opgenomen vermogen en de automatische en constante debietregeling zorgen voor een optimaal binnenklimaat bij een laag energieverbruik. Dat maakt van Vasco DX een uitstekende keuze bij de bouw van BEN-woningen.

Stille ventilatie-unit

Om de toevoerzijde geluidsarm te maken, wordt de toevoerventilator tussen de unit en de buitenaansluiting geplaatst. De warmtewisselaar doet zo ook dienst als geluidsdemper. Zo kan de unit zelfs ‘s nachts blijven draaien zonder de nachtrust van de bewoners te verstoren.

De modulerende bypass zorgt voor een optimaal comfortgevoel, ook in het tussenseizoen. Deze kan geactiveerd worden als de temperatuur binnen oploopt en de frissere buitenlucht een nog hogere binnentemperatuur kan beperken. Door deze modulerende bypass kan men een langere periode genieten van zomernachtventilatie.

Het is mogelijk om de unit niet alleen verticaal, maar ook horizontaal aan de wand of op een vloersokkel te monteren. Dat betekent dat Vasco DX ook in een verlaagde zolderruimte gemakkelijk gemonteerd kan worden.

Aansluitingen

Vasco DX bevat twee binnenaansluitingen aan de boven- en onderzijde. En de unit bevat buitenaansluitingen aan de voor- of achterkant. De installateur kan eenvoudig wisselen van configuratie door de unit om te draaien en het aluminium voorpaneel te verplaatsen. Het toestel is compact (h 1.330 x b 590 x d 685 mm), weegt 49 kg en is voorzien van een digitaal display voor de instellingen, alarm en filtermeldingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.