fbpx
Nieuws

VEH waarschuwt voor complexe energienota

De Vereniging Eigen Huis (VEH) vindt dat energienota’s overzichtelijker moeten worden, zodat consumenten ze zelf kunnen controleren. Daarnaast concludeert de vereniging na eigen onderzoek dat er vaak fouten zitten in energienota’s.

Vaste structuur

De Vereniging Eigen Huis gaat bij toezichthouder ACM pleiten voor een vaste structuur en terminologie van de energienota, zodat de ontvanger deze gemakkelijker kan controleren en vergelijken met andere aanbieders. Met name onderdelen zoals de hoogte van de regiotoeslagen of de netbeheerkosten zijn moeilijk te controleren.

Steeds ingewikkelder

De vereniging waarschuwt dat energienota’s in de toekomst alleen nog maar ingewikkelder worden.  Algemeen directeur Cindy van de Velde: “Door toekomstige ontwikkelingen, zoals meer zelf energie opwekken met zonnepanelen en flexibele energieprijzen per uur, wordt het nog belangrijker dat de nota overzichtelijk wordt en dan ook klopt. De energienota lijkt steeds meer op een complex financieel product. Het is zo ingewikkeld, dat consumenten zelf fouten vaak niet meer kunnen zien. De branche lijkt het zo wel prima te vinden, maar de consument heeft recht op een duidelijke en juiste nota. Daarom moet de ACM ingrijpen.”

1 reactie op “VEH waarschuwt voor complexe energienota

  1. R.H. Henstra schreef:

    Ook zelf je verbruik bijhouden. Stroomverbruik reken ik om naar uurverbruik. Zonder bijzondere omstandigheden moet daar over het jaar gezien een sinuslijn in zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.