fbpx
Nieuws

Ventilatie vaak niet schoongemaakt

De helft van de mensen blijkt de ventilatie niet goed schoon te maken. Dat blijkt uit onderzoek van Feenstra. Toch beseft 95% van de deelnemers dat goede ventilatie vochtproblemen kan voorkomen.

40% ervaart thuis wel eens gezondheidsklachten, waarvan vermoeidheid, hoofdpijn en een verstopte neus de meeste genoemde zijn. Verder blijkt dat bijna de helft van de bewoners met een ventilatiesysteem het geluid van de ventilatiemotor als hinderlijk ervaart. Een kwart van de mensen zet daarom deze daarom wel eens zachter.

Feenstra

“De uitkomst is verontrustend”, stelt Henjo Groenewegen, algemeen directeur van Feenstra. “Uit het onderzoek blijkt ook dat veel van de ondervraagde Nederlanders niet weten dat deze gezondheidsklachten kunnen worden veroorzaakt door slechte ventilatie. En dat door goede ventilatie die klachten mogelijk weggaan.”

“Het is duidelijk dat slecht ventileren risico’s met zich meebrengt voor de gezondheid. Makelaars en verhuurders zouden bewoners veel meer moeten wijzen op het gebruik van het aanwezige ventilatiesysteem. Bij woningen waarin nog geen ventilatiesysteem zit, moeten bewoners zich goed bewust zijn van het feit dat ze regelmatig deuren en ramen open zetten om te ventileren. Het kan veel lichamelijk ongemak besparen waarvan bewoners vermoedelijk niet weten dat het door slechte ventilatie komt.”

2 reacties op “Ventilatie vaak niet schoongemaakt

 1. Gjalt Teeninga schreef:

  Deze beschrijving klopt helemaal , vaak wordt gezegd dat bijvoorbeeld warmte terug win ventilatie zorgt voor veel problemen.
  Als de inblaas- en afzuigroosters vervuild zijn en tevens de gehele installatie niet goed ingeregeld is , krijg je echt gezondheidsklachten zoals oververmoeid, droge ogen en last van de keel enz.
  vooordeel van een warmteterugwinunit is dat hij ook de buitenlucht kan filteren, vervuiling zit dan in het filter en wordt daardoor minder in geademd.
  kortweg: schoonmaken, inregelen en op de juiste manieer afstellen. onderhoud uit laten voeren elk jaar.
  Teeninga-Service (inregelen en onderhoud controle installaties regelinstallatie enz.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.