fbpx
Nieuws

Compacte wtw aan plafond

Een unit voor balansventilatie met warmteterugwinning neemt stevig wat ruimte in. Zehnder heeft nu een ruimtebesparende oplossing die je onder het plafond kunt plaatsen. Daarmee worden kostbare vierkante meters bespaard.

Een standaard ventilatie-wtw neemt in de technische ruimte aardig wat ruimte in. De ComfoAir Flex is een variant die bij nieuwbouw appartementen veel ruimte bespaart. Zehnder heeft hiervoor haar balansventilatietoestel opnieuw ontworpen. De inbouwhoogte is een kleine 30 centimeter, waardoor het makkelijk in een plafond kan worden weggewerkt. Het toestel komt in 2024 op de markt, meldt de Zwolse ventilatiespecialist.

Webinars over ventilatietechniek

Meer toelichting over alle mogelijke smaken in ventilatietechniek voor de nieuwbouw, krijg je bij dit webinar op 6 juni. Je kunt je gratis aanmelden.

De compacte wtw is ook een een optie in de renovatie. Wanneer je een woning energetisch verbetert, is de stap van systeem C en systeem D ook te realiseren met dit toestel. Ook dan is de ruimtebesparende eigenschap een pré.

Meer toelichting over hoe in de juiste stappen je ventilatiesysteem kunt verbeteren in bestaande bouw, krijg je bij dit webinar dat 15 juni gehouden wordt. Ook daarvoor is de deelname kosteloos.

Ventilatievermogen

Het toestel is verkrijgbaar in twee versies met een ventilatievermogen tot 250 m³/h en 350 m³/h bij een externe druk van 200 Pa. Het toestel heeft alles wat een standaard balansventilatietoestel met warmteterugwinning heeft. Hierbij loopt de retourlucht van het systeem in de wisselaar langs de koude buitenlucht die de woning ingaat; deze wordt hierdoor verwarmd waardoor er nauwelijks energie verloren gaat. Het toestel heeft een modulerende bypass aanwezig is die het binnenklimaat in alle seizoenen met verse buitenlucht kan regelen.

Koudeterugwinning

Het toestel heeft koudeterugwinning voor de zomer, waarbij de koude uit de retourlucht wordt gehaald om de warme binnenlucht die binnenkomt kan worden gekoeld.

De draaibare bochten maken het mogelijk om de kanalen op verschillende manieren eenvoudig aan te sluit. Het toestel combineert linker en rechteroriëntatie in één unit. Die kan worden gewijzigd via de Zehnder ComfoControl App. Deze kan ook gebruikt worden voor ingebruikname en regeling. De app geeft melding wanneer een filter vervangen moet worden. Het balansventilatietoestel is standaard voorzien van wifi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.