fbpx
Nieuws

Ventilator met poepgeur-sensor

Een ventilator die naast CO2 en vocht ook op haarlak, deodorant en zelfs toiletgeuren kan reageren. De ventilator met poepgeursensor was afgelopen week op de Installatie Vakbeurs Hardenberg te zien.

Vent-Axia, bekend van de muurventilatoren toonde deze ventilator. Type Svensa is uitgerust met een geursensor, naast CO2- en vochtsensoren. De geursensor reageert op haarlak en deodorant. En ja, hij reageert ook op poeplucht.

Waar de geursensor precies op meet, wilde Vent-Axia niet kwijt. De muurventilator is instelbaar met een smartphone app via een bluetooth-verbinding. Per sensor is aan te geven op welke capaciteit de ventilator moet draaien. Daarnaast zijn de instellingen op de unit zelf te veranderen. Er verschijnen tekst en aanraaktoetsen op de behuizing.

Opvallend is de hoge capaciteit van 140 m3/h. Dat maakt het mogelijk om er een behoorlijke muur-of dakpijp op aan te sluiten. Normaliter neemt bij axiaalventilatoren waartoe muurventilatoren behoren, de capaciteit snel af bij weerstand. Door de overcapaciteit is bij een lange leidinglengte de Svensa toch in staat om de vereiste 50 m3/h uit een badkamer af te zuigen.

1 reactie op “Ventilator met poepgeur-sensor

  1. Helaas niet heel spannend, gewoon een VOC-sensor. Wel een prima kop dacht ik zo 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.