fbpx
Nieuws

Verhuurders die hun woningen tot een (bijna) energieneutrale woning of nul-op-de-meter woning renoveren, mogen vanaf later dit jaar een energieprestatievergoeding aan hun huurders vragen. Met de vergoeding kunnen verhuurders de investeringen in bouwkundige maatregelen in combinatie met de aanschaf van energiebesparende installaties (deels) terugverdienen. Over de hoogte van de vergoeding moeten de verhuurder en de huurder het eens worden.

De Eerste Kamer stemde 17 mei in met dit wetsvoorstel van de ministers Blok (Wonen) en Van der Steur (Veiligheid en Justitie). De energieprestatievergoeding moet verhuurders meer zekerheid geven dat ze energiebesparende investeringen terugverdienen bij een renovatie.

In het Energieakkoord is afgesproken dat de sociale huurwoningen van woningbouwcorporaties in Nederland in 2020 gemiddeld energielabel B zijn. Om dit te bereiken zijn grote renovaties van woningen nodig. De aangenomen wet dient daarmee ook als stimulans voor innovatie en werkgelegenheid in de bouw.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.