fbpx
Nieuws

Verkeerd BTW-tarief ketelonderhoud’

Verkeerd BTW-tarief ketelonderhoud'

Branche-organisatie Uneto-VNI gaat haar leden nogmaals informeren over het lage BTW-tarief van 6 procent bij onderhoud van de cv-ketel.

 

Volgens VvE-Belang, belangenvereniging van vereniging van eigenaren, vergeten veel bedrijven (on)bewust om bij specifieke klussen, zoals onderhoud aan de ketel, het lage BTW-tarief te rekenen, terwijl dit wel hiervoor geldt. In de facturen staat een verkeerd btw-percentage is verrekend. Hierdoor betalen huiseigenaren veel te hoge prijzen voor verbouwingen. Maar ook voor klusjes aan de tuin wordt onnodig veel geld uitgegeven. VvE-Belang roept haar leden op goed de facturen na te kijken.

 

Oók onderhoud

In de informatie die Uneto-VNI naar haar leden stuurt, vestigt de brancheorganisatie er nogmaals de aandacht op dat het lage btw-tarief ook van toepassing is op onderhoudsbeurten aan cv-ketels. Voorzitter Titia Siertsema: “We nemen vanzelfsprekend onze verantwoordelijkheid om elk eventueel misverstand bij onze leden weg te nemen.”

 

 

Tot eind dit jaar

Het lage btw-tarief van 6% is van toepassing sinds 1 maart vorig jaar en loopt tot eind van dit jaar. Dit tarief geldt voor werkzaamheden aan woningen die ouder zijn dan twee jaar en heeft onder andere betrekking op bouwkundige verbouwingen, klusjes aan de tuin, liftonderhoud, renovatie van de badkamer of de plaatsing van een nieuwe cv-ketel. De 6% btw geldt alleen over het arbeidsdeel van opdrachten, niet over de gebruikte materialen.

 

5 reacties op “Verkeerd BTW-tarief ketelonderhoud’

 1. I.Bartelet-Janssen schreef:

  Ieder jaar krijg ik een rekening voor een onderhoudsbeurt aan de cv-ketel met een 21% Btw-tarief bij de fa. Pasmans Gasgarde B.V.,waarbij wij een onderhoudscontract hebben. Vorig jaar heb ik hierover gebeld en toen kreeg ik de teveel betaalde BTW terug. Dit jaar staat er weer 21% op de rekening voor een beurt in oktober!
  Alle klanten, die niet reageren betalen dus teveel BTW!

 2. Nico Buijsman schreef:

  Inderdaad gebeurd het meer .Vorig jaar bij de energiewacht groep brachten ze 21% in rekening.
  Dit is na commentaar hersteld. Maar ook dit jaar weer prcies het zelfde.
  Je moet er weer achteraan.Het wordt dan wel weer geregeld maar niet iedereen is op dehoogtevan deze regel.
  Hebben deze bedrijven 15% extra winst of dragen ze dat wel af?

 3. Jan van der Linden schreef:

  Ik heb mijn ketel 18-12-2014 een onderhoudsbeurt laten geven door De Eilanden Installatie Techniek.
  Die rekenen ook 21 % btw in plaats van 6% btw op een beurtje van €89,00.
  gelukkig heb ik een rechtsbijstand verzekering die krijgt de melding

 4. Nico Buijsman schreef:

  Nu is er weer een nieuw probleem.er werd mij medegedeeld dat het contract bestaat uit 2dingen nl. Storing 60% en 40% voor onderhoud Dus wordt er21%gerekend over 60% en 6% over 40%.
  Wat is waar? Vorig jaar werd dat niet vertelt
  Wie kan mij duidelijkheid verschaffen? ?

 5. R. Booij schreef:

  Zelfde ervaring heb ik ook bij het bedrijf Ketelzorg.nl uit Vroomshoop (vh Genemuiden). In 2014 werd ook 21% BTW geheven en betaalden klanten dus te veel! Omdat ik hiervan op de hoogte was kreeg ik een gecorrigeerde factuur maar nu (feb 2015) wordt wederom 21% geheven. Is dit terecht of geldt nog steeds 6%? Ook is deze club niet bij een branchevereniging aangesloten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.