fbpx
Nieuws

Verlengde muurplaat voor leidingen

Viega heeft het leveringsprogramma uitgebreid met een verlengde muurplaat voor het Viega Smartpress leidingsysteem. De nieuwe muurplaat vereenvoudigt de afmontage van douche- en mengkranen, maar zorgt ook voor een nettere afwerking met minder verbindingen in de muur. De muurplaat heeft aan de leidingzijde een persaansluiting met SC-Contur. De aansluiting voor de douche- of mengkraan is uitgevoerd in 16 mm x Rp ½.

Het nieuwe onderdeel van Viega zorgt ervoor dat de tegelzetter letterlijk en figuurlijk niet om de aansluiting heen kan en voorkomt dat de stukadoor of tegelzetter de aansluiting onbedoeld wegwerken. Een nettere afwerking en minder tijdsverlies door onnodig werk zijn het resultaat. Bovendien wordt het aanhouden van kraanverlengstukken in verschillende maatuitvoeringen hiermee overbodig.

Afmonteren

Voor het afmonteren van de kraan wordt het deel van de muurplaat dat buiten de tegels steekt, eenvoudig afgekort met een speciale inkortfrees van Viega. Deze wordt op een boormachine gezet, waarna een spanenvanger op de inkortfrees wordt geplaatst. Deze frees voorkomt daarbij beschadiging van de binnendraad terwijl de spanenvanger een schone werkplek garandeert. Voor een torsievaste bevestiging van de muurplaat is deze voorzien van een driepuntsaansluiting. De lengte van de muurplaat bedraagt 70 mm.

De verlengde muurplaat is te combineren met het kunststof buisleidingsysteem Smartpress dat zich bij uitstek leent voor het snel en veilig installeren van onder meer drinkwaterinstallaties. De persaansluiting met het gecertificeerde SC-Contur staat er daarbij voor garant dat abusievelijk niet vastgeperste fittingen onmiddellijk en betrouwbaar zichtbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.