fbpx
Nieuws

De nieuwe Tempoplex afvoeren van Viega hebben een hoge afvoercapaciteit die ruim boven de standaardvereisten ligt en een opvallend design van de afdekkap. Een recente design-update zorgt ervoor dat de verticale afvoer nu aanzienlijk minder installatieruimte vergt. Dat maakt de Tempoplex nog interessanter voor installateurs. Daarnaast zijn door de combinatie met de centrische afvoerbuis renovaties vanaf de onderzijde nu nog eenvoudiger uit te voeren.

Regendouches en ruim bemeten douchekoppen worden door consumenten, corporaties en ontwikkelaars steeds vaker toegepast om comfortabel te douchen. De hoge capaciteit van de Tempoplex douchebakafvoeren van Viega ondersteunen deze trend op afvoergebied. De nieuwste uitvoering met een centraal geplaatste verticale afvoerbuis voor douchebakken met een afvoeropening met een diameter van 90 mm heeft bijvoorbeeld een afvoercapaciteit van 0,62 l/s.

Toch is de benodigde ruimte voor de afvoer onder de douchebak verder gereduceerd. Door de centrische positie van de afvoeraansluiting is de inbouwhoogte niet meer hoger dan de hoogte van de douchebak. De totale inbouwhoogte van de afvoereenheid bedraagt slechts 137 mm inclusief de buisaansluiting.

Installatievoordelen

De nieuw ontworpen Tempoplex afvoer maakt het achteraf inbouwen van prefab badkamers eenvoudiger. Met een kernboring van 120 mm doorsnede is het mogelijk om de afvoer achteraf aan te sluiten onder de douchebak op het leidingwerk. De afvoerleiding onder de douchebak hoeft hierdoor niet meer verlegd te worden.

Kleurconcept

De nieuwe afvoer is inwendig nog strakker en ronder uitgevoerd. Hierdoor kan vuil zich nagenoeg niet hechten. Om de afvoer toch schoon te maken, kun je het stankslot met een eenvoudige draaibeweging demonteren. Dit stankslot is duidelijk herkenbaar aan de gele kleur dat aangeeft dat het hierbij gaat om een met de hand instelbaar onderdeel.

De verticale Tempoplex is geschikt voor aansluiting van DN 40 en DN 50. Dit vereenvoudigt het voorraadbeheer, terwijl de installateur altijd een passende afvoer bij de hand heeft. De verchroomde design afdekplaat van de Tempoplex afvoer met de vertrouwde driepunts-aansluiting is eenvoudig afneembaar. Deze is optioneel te voorzien van een vernieuwde haarvanger in nieuw design.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.