fbpx
Nieuws

Verwarming in een poster

Verwarming in de vorm van een poster. Ondernemer Bastiaan Roest, mede-oprichter van Invroheat, heeft een concept ontwikkeld van een infrarood verwarmingselement, dat je als een poster kan ophangen. De oprolbare radiator, noemt hij het zelf. Hij presenteerde zijn idee aan investeerders in het NPO-programma Dragons Den en haalde daar een miljoen euro mee op.

De posters zijn ongeveer een halve vierkante meter groot en hebben een capaciteit van zo’n 400 watt, wat voldoende is om een kamer van ongeveer 15 vierkante meter te verwarmen. In grotere ruimtes is het beter geschikt om plaatselijk te verwarmen, bijvoorbeeld achter bij bureau waar iemand lang stil zit.

Techniek

De techniek met koolstof infrarood verwarmingsfolies is op zich niet nieuw. Karbonik levert in Nederland al verwarmingsfolies, infraroodpanelen en verwarmingsverf en ook Zondergas.nu levert verwarming op basis van infrarood.

De techniek werd jaren geleden al toegepast in Turkije, waar het veel wordt toegepast in moskeeën: vlak voor het gebed gaat de verwarming even aan, om weer uit te gaan als de moskeegangers zijn verdwenen. Na tien minuten kan het al behaaglijk warm worden. Door de snelle reactietijd en de flexibiliteit van de posters kunnen ze worden ingezet als een soort verwarmingseilandjes.

9 reacties op “Verwarming in een poster

 1. G. Westen schreef:

  Zijn deze posters ook zuiniger dan gewone nano-infrarood panelen?
  Blijkbaar wel geschikt voor grotere ruimtes?

 2. mark schreef:

  Als ik het goed heb is de meest effectieve plaats aan het plafond voor infrarood straling.

  en https://www.infrarood-verwarming.nl/infrarood-verwarming/rendement/

 3. Loes Geurts schreef:

  Geweldige posters. Zijn ze al ergens te koop?

 4. Camiel schreef:

  Onder andere te koop bij energy.nl

 5. Carla schreef:

  Ik heb nano infrarood panelen gekocht van Degree-n bij nano heating company, en hier verbruik ik maar 200 watt voor 15 vierkante meter

 6. Theo schreef:

  Een infra rood paneel geeft een heerlijke stralingswarmte, maar ze levert met 1 kw net zoveel warmte als de ouderwetse straalkachel, maak je geen illusies dat ze zuiniger zijn.
  Ik verwarm een goed geïsoleerde blokhut van ca 12 m2 (ca 30 m3) en heb daar in de koude periode toch echt 2 panelen van 400 w voor nodig.

 7. Eelke schreef:

  Jammer voor de Dragons, maar ze zullen kou lijden tegen hoge kosten.
  400 watt is veel te weinig als verwarming.

 8. Louis schreef:

  Later bleek dat heer Roest loog en geen patent had en dat het idee reeds toebehoorde aan derden dragons trokken na onderzoek hun gehele investering terug dus gewoon notoire oplichter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.