Ga naar hoofdinhoud

Verwarmingsthermostaat verzamelt informatie

Thermosmart is een nieuwe, slimme online kamerthermostaat van Nederlandse makelij.

 

 

De slimme thermostaat is ontwikkeld in 3 jaar tijd door vier specialisten op het gebied van business development, elektronica, software ontwikkeling en design met een verleden in de verwarmingsindustrie. Thermosmart is onafhankelijk van energieleveranciers of ketelproducenten. In Installatie en Sanitair een overzicht van recente introducties van slimme verwarmingsthermostaten.

 

Smartphone 

Ten opzichte van een reguliere klokthermostaat is de Thermosmart zeer eenvoudig in te stellen. Op de thermostaat zelf zit touch bediening. Programmeren gaat via een portal op de PC of iPad. Op dit grote scherm kan de gebruiker de thermostaat programmeren zoals een google of outlook agenda. Daarnaast kan de gebruiker altijd en overal de thermostaat bedienen met de smartphone. Hoe onregelmatiger het leefpratroon van de gebruiker, hoe meer geprofiteerd wordt van de eenvoudige bediening.

 

Vele merken ketels 

De thermostaat is een zelflerende, modulerende OpenTherm thermostaat. Aansturen met Aan/uit kan ook zodat vele merken cv-ketels aangesloten kunnen worden. Regelen gebeurt nu alleen op basis van ruimte temperatuur, er is nog geen weersafhankelijke regeling. De verbinding met de cv-ketel is traditioneel bedraad met 2 aders. Bij de cv-ketel moet een ketelinterface geplaatst worden om de Thermosmart van extra stroom te voorzien. De extra stroom is nodig voor de internetverbinding over Wi-Fi. De consument moet dus een Wi-Fi netwerk hebben om de Thermosmart te kunnen gebruiken.

 

thermosmart-portalData verzamelen 

Alle berekeningen voor bijvoorbeeld het zelflerende vermogen worden gedaan op de server van Thermosmart. De lokale buitentemperatuur wordt gelezen via internet, een buitenvoeler is dus niet nodig. De data zoals de buitentemperatuur, het programma en ketelgegevens uit OpenTherm staan op de servers. In de toekomst kan daar voor de consument en installateur interessante informatie uit komen. Te denken valt aan de isolatiewaarde van het huis of storingsinfo van de CV-ketel. Maar er kan ook extra informatie in. Zo werkt de ontwikkelaar aan verwarmen op basis van de weersvoorspelling waarmee verdere energiebesparing mogelijk wordt. Om de privacy te waarborgen, garandeert Thermosmart dat deze informatie niet gedeeld wordt met derden zonder toestemming van de gebruiker.

 

De Thermosmart kost 250 euro inclusief BTW, exclusief installatie. De uitlevering van de eerste thermostaten start deze maand, dankzij crowdfunding. Het bedrijf werft op dit moment een netwerk van installateurs die de thermostaat wil voeren.

 

 

5 reacties op “Verwarmingsthermostaat verzamelt informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Villeroy & Boch presenteert eerste eigen douche-serie

Nieuwe binnenunits voor Bosch-airco’s

Onderzoek naar verbetering geothermie

Quatt introduceert airco op warmtepomp

Premium

Rijpende pompoen bron voor warmtepomp

Rookvrij balkon