fbpx
Nieuws

Video: de grootste warmtepompfabriek van Nederland

Demissionair ministers Rob Jetten (Klimaat en Energie) en Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) openden vandaag de nieuwe warmtepompfabriek van Remeha. Dit jaar worden hier 50.000 binnendelen voor hybride warmtepompinstallaties hier geproduceerd. Met meerdere diensten per dag kan de totale capaciteit zelfs opgeschroefd worden naar 140.000 toestellen op jaarbasis.

Zo ver is het nog niet. Samen met de productielokaties bij Intergas in Coevorden en Itho Daalderop in Tiel worden in Nederland dit jaar al zeker 100.000 toestellen geproduceerd. De markt is klaar voor opschalen. Lees hier de analyse van Installatie.nl.

Samen met Remeha-topman Arthur van Schayk werd afgeteld naar de opening. In deze video zie je in deze tien tellen hoe het binnendeel van een hybride warmtepomp in Apeldoorn wordt geassembleerd. Van het solderen van de leidingen op de platenwisselaar, tot de laatste druktest voor het toestel in de verpakking naar de groothandel gaat. De buitendelen van de Elga Ace warmtepomp van Remeha (4 en 6 kW) worden via het Japanse bedrijf Toshiba aan de groothandel geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.