fbpx
Nieuws

Virtual reality in badkamer

Met een virtual reality bril door je toekomstige badkamer lopen? Het kan zeer binnenkort. Softwareleverancier Saninet, een veelgebruikt programma voor badkamerontwerp, en Villeroy & Boch komen op korte termijn afzonderlijk van elkaar met tools voor professionals. Dit bleek op Badvak, de huisshow van groothandelaar Galvano, waar grote belangstelling was voor deze nieuwe technieken voor badkamerprofessionals en showroomdetaillisten.

Virtual reality biedt veel mogelijkheden voor showroomhouders om klanten toegevoegde waarde te bieden, maar is ook uitermate geschikt voor projectmatige nieuwbouw, waar steeds vaker online tools worden gebruikt om badkamerproducten te selecteren. De techniek kan echter ook prima gebruikt worden om ketelhuizen te ontwerpen en presenteren.

Oculus Rift

SaninetSaninet komt  begin 2017 met een standaard oplossing in haar software, zodat de gebruiker na aanschaf van een Oculus Rift-bril en videokaart de klant bij ontwerp al mee kan nemen in de gekozen badkamer. Zo kan eenvoudig en laagdrempelig worden beleefd welk effecten kleuren, materialen en ruimten hebben. Alle producten die -nu al- in de 3D weergave van Saninet staan, kunnen in dit programma worden meegenomen. Saninet beschikt al over de mogelijkheden voor 3D-weergave.

Ook wandelen

Dit najaar kunnen detaillisten met behulp van virtual reality hun 3D badkamerontwerp tot leven brengen.
Dit najaar kunnen detaillisten met behulp van virtual reality hun 3D badkamerontwerp tot leven brengen.

Villeroy & Boch gaat nog een stapje verder.  Door de virtual reality bril te koppelen aan zogeheten tracking kolommen, op 4 hoeken van de vloer, kan de klant zelfs virtueel door zijn eigen badkamer wandelen, onder de douche gaan staan, en de spullen bijna fysiek aanraken. In september komt Virtual Reality beschikbaar, en de verwachting is dat snel daarna de eerste sanitairdetaillisten de beschikking kunnen krijgen over hardware rondom het 3D-ontwerpprogramma, dat nu nog draait op de software van Innoplus. Ook 3D-artikelen van andere fabrikanten kunnen worden opgevoerd in dit programma. V&B stelt de techniek ook beschikbaar voor andere programma’s. Hieronder een video-impressie.

De Duitse fabrikant timmert aan de weg met 3D-tools voor badkamerontwerp. Zo komt het bedrijf ook met grote presentatiezuilen naar de badkamerspeciaalzaken. Hierop kunnen detaillisten met klanten producten en kleuren selecteren.

In het juninummer van vakblad Installatie en Sanitair een groot verslag van Badvak, sanitairtrends en tips van detaillisten. In het fotoalbum op onze site al een groot overzicht van de noviteiten. Klik hier.

2 reacties op “Virtual reality in badkamer

  1. […] extra licht er binnenkomt bij plaatsing van een dakraam. Ook wordt VR steeds meer gebruikt in de sanitairwereld, bijvoorbeeld om klanten hun toekomstige badkamer te laten […]

  2. […] en heeft Villeroy & Boch de techniek voor het ontwerpen en engineeren van badkamers. Klik hier voor meer voorbeelden van gebruik in de badkamer. Ook Eneco heeft in het verleden proeven gedaan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.