fbpx
Nieuws

Vloerverwarming met klittenband

Vloerverwarming met klittenband

Vloerverwarming met klittenband. Een bijzondere manier van het leggen van vloerverwarmingsleidingen op een ondergrond van 3 mm.

 

 

rehau speed.JPG

 Op de vakbeurs ISH stond het klittenband vol in de belangstelling. Rehau presenteerde haar Rautherm Speed plus-systeem, waarbij de met hakenband omwikkelde leiding (PE-Xa) door één persoon op een verkleefbare onderplaat van slechts 3 mm kan worden aangebracht. De ultradunne legplaat is voorzien van een dampremmende laag. Door de methodiek kan vooral in de renovatie opbouwhoogte worden gewonnen. Ook heeft de Duitse fabrikant het systeem in een dikkere variant die beter isoleert. 

 

Meer aanbieders

uponor klett.JPGOok Uponor kent al sinds enige jaren het Uponor Klett-systeem, waarbij de leidingen (MLCP of PE-Xa) op een oprolbare dampdichte systeemisolatieplaat met hechtfolie kan worden aangebracht. De verwarmingsleiding wordt met de hand of met de verrijdbare leidinghaspel afgerold en op de aangebrachte isolatieplaten gelegd. Speciale installatie- of bevestigingsgereedschappen zijn niet nodig. De winst zit volgens beide fabrikanten vooral ook in de bouwplaatslogistiek en de snelheid en flexibileit van leggen. De techniek, hoewel al enige tijd beschikbaar via Uponor, is nog niet veel in Nederland toegepast. Radson komt nu ook met een dergelijk systeem, waarbij de 5-laagse PexPenta-buis (PE-xc) en goedkopere PE-RT-leiding omwikkeld is met klittenband. Klettjet, zoals het systeem heet, is echter alleen nog op de Duitse markt verkrijgbaar.

klett

 

 

Meer zien?

Meer ISH noviteiten, onder meer een groot fotoalbum van alle nieuw geïntroduceerde verwarmingstoestellen, vindt u in dit fotoalbum op onze site. We hebben ook een album gemaakt met badkamernoviteiten, die onder meer op de komende ISH Noviteitenshow in Nieuwegein te bewonderen zijn. Een uitgebreide inhoudelijke nabeschouwing met veel beursprimeurs vindt u in vakblad Installatie en Sanitair. Klik hier voor een gratis proefexemplaar of een voordelig proefabonnement.

2 reacties op “Vloerverwarming met klittenband

  1. […] de nieuwste slechts 21 mm dik meet.  Op de vorige editie van de beurs in Frankfurt werd het systeem al getoond om reacties uit de markt te peilen.  Grootste winst is dat vloerverwarming leggen een stuk sneller […]

  2. […] de vorige editie van de beurs in Frankfurt werd het systeem al getoond om reacties uit de markt te peilen.  Grootste winst is dat vloerverwarming leggen een stuk sneller […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.