fbpx
Nieuws

Vlotterontluchter zonder afdichttape

Flamco heeft zijn Flexvent vlotterontluchter voor cv- en koelinstallaties te verbeterd. De vernieuwde vlotterontluchters zijn voortaan voorzien van een zelfdichtende insnijpakking van de ventielhuls die het gebruik van afdichttape overbodig maakt.

Nieuw is ook de beschermdop die nu is voorzien van lekpreventie. Dit voorkomt dat er water uit het systeem loopt. De draaibare dop heeft een veilige schroefstop tegen eventueel verlies. Met deze praktische modificaties vergroot Flamco het montage- en gebruiksgemak.

Installatievoorschrift via qr-code

De eerste vernieuwde Flexvent vlotterontluchters rollen sinds het derde kwartaal 2022 van de productielijn in Wijhe. Om het de groothandel makkelijk te maken, heeft Flamco de artikelnummers niet gewijzigd. Installateurs kunnen de installatiehandleiding overal inzien via de qr-code op de verpakking.

Flexvent vlotterontluchters zijn geschikt voor gesloten c.v.- en koelinstallaties met glycoloplossingen tot 50%. Ze worden op het hoogste punt van een installatie gemonteerd om grotere luchtbellen in het systeem automatisch af te voeren. Deze lucht kan corrosie veroorzaken en de thermische overdracht van het systeem verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.