fbpx
Nieuws

Vochtmeter met warmtebeeldcamera

Flir lanceert naar eigen zeggen de eerste vochtmeter met ingebouwde warmtebeeldcamera, bedoeld voor aannemers, loodgieters, dakdekkers, energie-efficiëntie-experts, bouwinspecteurs en specialisten in vochtsanering.

Vochtproblemen in beeld

De MR160 werkt met Infrared Guided Measurement (IGM) technologie, die wordt aangestuurd door een warmtebeeld-microcamera. Door deze combinatie wijst de meter vochtproblemen aan én geeft deze visueel weer in het warmtebeeld. De gebruiker weet zo meteen waar de MR160 sondes geplaatst moeten worden, om zo goed mogelijk het vochtgehalte en vochtproblemen te kwantificeren.

Koppeling met computer

Naast een warmtebeeldcamera heeft de MR160 ook een interne pinloze sensor voor niet-invasieve kwantitatieve metingen, alsook een sonde met externe pin voor invasieve metingen die het eigenlijke vochtgehalte helpen bevestigen. Een ingebouwde laser pointer en dradenkruis op het beeldscherm maakt doelbepaling gemakkelijk. Gebruikers kunnen metingen en warmtebeelden samen capteren en bewaren, en gemakkelijk overbrengen naar een computer voor analyse en rapportage. De MR160 kost €599 (exclusief btw).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.