fbpx
Nieuws

Volledig papierloos, ook op toilet

Volledig papierloos

Papierloze organisaties zijn er genoeg, maar wordt deze filosofie ook doorgevoerd op het toilet?

 

 

IT-organisatie Decos heeft in haar futuristische kantoor in Noordwijk douche-wc’s geplaatst, waarmee. Daarmee verdwijnt ook het allerlaatste papier uit de organisatie, die nu al het meest papierloze bedrijf van Nederland is. CEO Paul Veger is blij dat nu ook het toiletpapier wordt verbannen uit zijn pand. “We maakten altijd het grapje, het enige papier hier is het toiletpapier. Dat verbannen we nu dankzij deze eerste twee moderne Geberit Aqua Clean toiletten.” 

 

Pionieren

Decos noemt zichzelf pionier op het gebied van digitaal, dus papierloos werken. Het bedrijf levert lokale overheden software om werkprocessen te verbeteren, en ook het papierverbruik te reduceren. Zelf maakt het bedrijf ook gebruik van haar eigen oplossingen, zoals het online document management systeem Join en haar iPad app Minute voor papierloos vergaderen. “Volledig papierloos werken is voor velen nog een toekomstbeeld, voor ons heel gewoon. Decos werkt al jaren volledig digitaal, omdat het vele malen efficiënter, veiliger en goedkoper is,” licht Veger zijn beleid toe. “Daarnaast is het ook aanzienlijk beter voor het milieu. Daarom is onze administratie al jaren digitaal, inclusief de facturatie en alle communicatie.” 

Paperless office Decos (2)Paul Veger: “Twee jaar geleden bereikten we al een 99% papierloze bedrijfsvoering. We hebben toen al onze medewerkers een iPad gegeven en de post-its, prullenbakken, flip over, pennen en notitieblokken uitgebannen. Bezoekers in ons pand zijn altijd verrast door onze visie op werken, maar zij gaan ook altijd zoeken naar dat ene snippertje papier dat nog aanwezig is. De enige plek waar nog papier werd gebruikt was op het toilet. Ik vind het geweldig dat we nu deze douche-WC’s hebben. De Geberit Aqua Clean reinigt met een douche en een fohn, volledig papierloos dus. Dat zal ongetwijfeld leiden tot geanimeerde gesprekken! Wij laten vandaag weer zien dat het kán om de wereld nu te veranderen – en dat het nog duurzaam en hygiënisch is ook.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.