fbpx
Nieuws

Volledige split-range in R-32

Onder de noemer Bluevolution lanceert klimaatspecialist Daikin een range split-airconditioners dat gebruik maakt van het nieuwe koudemiddel R-32. Naast de al bekende Emura komen in maart 2016 de nieuwe wandmodellen FTXP-KV en FTXP-M op de markt, en komt er een nieuw multi-buitendeel, MXM-M.

R-32 wordt tegenwoordig vaak toegepast als alternatief voor de in de F-gassen-regeling verboden synthetische koudemiddelen. Het koudemiddel voldoet al aan de nieuwe EU-voorschriften voor koudemiddelen die in 2025 ingaan.

daikin2Via app

Het nieuwe multi-buitendeel kan vijf split binnendelen aansturen. In de apparaten zitten sensoren die op basis van aanwezigheid het vermogen van de installaties bij kunnen stellen, en ook de luchtstroom automatisch regelen, waardoor de gebruiker minder tocht ervaart. De binnendelen kunnen met behulp van een afstandbediening of een app bediend worden.

daikin flash streamerLuchtzuivering

Het nieuwe wandmodel bevat de Flash-streamer techniek, die ook al aanwezig was in de Ururu Sarara, een high-end wandmodel van het Japanse bedrijf.  Elektronen maken allergenen, geurtjes en bacteriën op hoge snelheid onschadelijk, zonder dat schimmels en virussen zich ophopen. Daikin claimt dat het hiermee lucht sneller kan zuiveren dan natuurlijke ventilatie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.