fbpx
Nieuws

Voors en tegens balansventilatie

De plussen en minnen van balansventilatie in energiezuinige nieuwbouw staan centraal in een tweetal seminars dat Zehnder komende maand organiseert in samenwerking met woningbouwer Van Wijnen.

In Zwolle (6 juni) en Rotterdam (15 juni) wordt de ventilatietechniek voor Nul-op-de-meter (NOM)woningen, Plus op de meter-(POM)huizen, All-Electric en andere duurzame initiatieven besproken. In dergelijke projecten wordt meestal ventilatie met warmteterugwinning toegepast.

In het seminar WTW Natuurlijk! worden alle voors en tegens van een warmte-terug-win systeem open en eerlijk met u gedeeld. Hoe werkt het WTW-systeem precies? Welke beloftes kunnen worden waar gemaakt? Waar heeft u of de bewoner rekening mee te houden? Wat is de invloed van het openzetten van een raam op het systeem? Allemaal vragen die tijdens het seminar aan bod gaan komen.

Realiseerde woningen

Rode draad in dit seminar zijn woningen gebouwd door Van Wijnen. Vanuit een praktijkcasus nemen sprekers Jerôme Corba (Adviseur binnenklimaat bij Zehnder Group Nederland B.V.) en Dick van Ginkel (Regisseur Duurzaamheid en Innovatie bij Van Wijnen) u mee in hun ervaringen met WTW-ventilatie. Aan de hand van de gebieden energie, comfort en luchtkwaliteit worden de genomen keuzes binnen het project toegelicht en de resultaten met u gedeeld.

6 juni – Zehnder Group Nederland, Zwolle

15 juni – ICDUBO, Rotterdam

Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan hier.

Webinar online terugkijken

Vorig najaar heeft Zehnder samen met groothandel Rensa ook een webinar gehouden met de titel WTW Natuurlijk! Hierin de aandachtspunten voor ontwerp en uitvoering van een installatie met balansventilatie in de nieuwbouw. Dit webinar, een online seminar, is hier na registratie kosteloos terug te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.