fbpx
Nieuws
Vrouwen trekken vrouwen aan in installatiebedrijf

Bedrijven die al een of meerdere vrouwen op technische functies hebben, zijn vaker bereid te investeren om meer vrouwen te werven dan bedrijven die nog geen technische vakvrouwen in dienst hebben.

 

 

Dit blijkt uit een representatieve steekproef onder 115 technische bedrijven die dit jaar de M/V bedrijvenscan op verzoek van TechniekTalent.nu invulden. De scan is ontwikkeld en uitgevoerd door VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Van de ondervraagde bedrijven geeft maar liefst 56 procent aan dat zij willen investeren in meer vrouwen in technische functies. De bereidheid tot investering in vrouwen in technische functies is hoger bij bedrijven waar al vrouwen in deze functies werkzaam zijn (77%).

 

TechniekTalent.nu, een platform dat branchebreed de instroom van technisch personeel wil bevorderen, concludeert hieruit dat technische bedrijven meerwaarde ziet in meer vrouwen in technische functies.  Ruim de helft van de bedrijven die de scan invulde, heeft  een klein personeelsbestand (0-50). Een derde van de bedrijven vindt deeltijdwerken op alle functieniveaus bespreekbaar.

 

Deeltijd werken
Ook kwam uit de M/V bedrijvenscan naar voren dat deeltijdwerken op alle functieniveaus bespreekbaar is bij ruim 1/3 van alle bedrijven. 63 (van de 115) Respondenten gaven aan het in hoge mate eens te zijn met de stelling dat mannen en vrouwen in het bedrijf gebruik maken van de mogelijkheden om in deeltijd te werken. ‘De trend zet zich voort dat veel bedrijven uit de technische sector zelf ook erkennen dat investeren in technische vrouwen van groot belang is.

 

Tot 12 september kunnen technische bedrijven (verdeeld in klein, middengroot en groot) zich inschrijven voor de Femme Tech Bedrijven Award. De prijs voor het technische bedrijf dat zich op een bijzondere manier inspant om meer technische vakvrouwen voor de branche te werven en te behouden wordt op 11 november 2014 uitgereikt. Uneto-VNI-voorzitter Titia Siertsema is juryvoorzitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.