fbpx
Nieuws

VSK: in 2016 óók industrie

VSK: in 2016 óók industrie

Nederlands grootste installatiebeurs gaat zich in de editie van 2016 ook richten op de industrie. Ook zet beursorganisatie Jaarbeurs in op educatie, en vervalt de sectorindeling.

 

De VSK richtte zich traditioneel op de woning en utiliteitsbouw. Voor de 2016-editie (2-5 februari 2016) is daaraan het segment industrie toegevoegd. De overheid oefent steeds meer druk uit op de industriële sector om werk te maken van energiebesparing, zo betoogt beursorganisator Jaarbeurs, waarin VNU Exhibitions is opgegaan. De sectoren chemie, metaal, food, papier, raffinage en bouwmaterialen nemen 85 procent van het industriële energieverbruik voor hun rekening. Volgens beursmanager Stephen van Es, opvolger van Michiel Nijhuis, biedt de VSK juist deze sectoren veel handvatten voor structurele besparingsoplossingen. “Hier moet gedacht worden aan leiding- en installatie isolatie, warmte-opwekking, koeling, zonnecollectoren, PV panelen, WKK, perslucht en energiemonitoring.”

 

Geen clusters

Nieuw is ook dat de VSK niet meer sectorgewijs is ingedeeld. Volgens de elementen vuur, lucht, aarde en water waren onder meer de verwarmings- en ventilatiefabrikanten geclusterd. De organisatie kiest nu voor maximale differentiatie over de beurs. Hoofdpaden leiden de bezoeker over de beurs, telkens onderbroken door de vijf nul-theaters, waar hij kan binnenstappen voor een korte educatieve sessie. Bezoekers die vijf inhoudelijke sessies hebben bezocht ontvangen een certificaat van deelname. VSK 2014 telde 314 exposanten en trok bijna 40.000 bezoekers uit de installatiebranche. Om de trend van dalende bezoekersaantallen om te buigen onderzocht de beursorganisatie onder meer ook een fusie met de beurs Elektrotechniek. Beiden beurzen blijven echter gescheiden. Elektrotechniek wordt van 29 september tot 2 oktober gehouden.

1 reactie op “VSK: in 2016 óók industrie

  1. Jereon van Vliet schreef:

    Voor zover ik het dus allemaal lees is de VSK een aflopende zaak. Het platform vakbeurs wordt door klanten en exposanten niet meer omarmt. Deels natuurlijk te maken met de crisis maar zeker ook met de hoge afgifte prijzen die exposanten betalen voor een stand op de jaarbeurs. zelfde trend is ook voelbaar op de bouwbeurs die waarschijnlijk ook aan zijn laatste editie toe is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.