fbpx
Nieuws

VSK-theater over binnenklimaat

Op de VSK-beurs, van 4 tot en met 7 februari, wordt een theater opgetuigd dat volledig is gericht op binnenklimaat. Op het programma staan diverse sprekers en lanceringen voor keurmerken en praktische tools. De experts van de KennisBank geven advies en informatie over de nieuw innovaties op het gebied van gezond binnenklimaat en energie. Het theater op de beurs is een initiatief van de Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten (VLA).

Inhoud

In het theater komen de thema’s gezondheid, energie en standaardisatie uitgebreid aan bod. Zo zijn er presentaties van Hennes de Ridder en het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), waarin standaardisatie belicht wordt. Het RVB gaat samen met toonaangevende branches in de binnenklimaattechniek de standaardbestekken voor ventilatie, verwarming en koeling lanceren. Ook wordt er in het theater een programma verzorgd over kwaliteitsborging, energie en een gezond binnenklimaat. Er wordt gesproken over gezond gasloos, fijnstof en filtratie, Programma van Eisen (PvE) gezonde kantoren en Werkelijk EnergieNeutrale Gebouwen (WENG).

KennisBank

Het theater bevat niet alleen een programma met lezingen, maar heeft ook de KennisBank. Een fysieke balie waar bezoekers kunnen spreken met experts over gezonde kantoren, ontwerp- en realisatiekwaliteit, luchtbehandeling, kwaliteitskeurmerken zoals Eurovent en de relatie met fiscale regelingen en Ecodesign. De KennisBank bevat ook demo’s van een mooie tool: de VLA Levenscyclustool Luchtbehandelingskast (LCC-tool). Hiermee kunnen luchtbehandelingskasten vergeleken worden op levenscycluskosten. De tool laat zien dat investeren in kwaliteit het binnenklimaat bevordert en zich over de levenscyclus uitbetaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.