fbpx
Nieuws

VSK uitgesteld: beurs verhuist naar mei

De VSK wordt verplaatst. De grootste installatiebeurs wordt niet van 8 tot 11 februari gehouden, maar verschuift naar 17 tot en met 20 mei.

Dit heeft de Jaarbeurs vandaag bekend gemaakt. De afgelopen tijd is veel overleg geweest tussen standhouders, adviescommissie, instanties en de organiserende Jaarbeurs. Gezamenlijk is besloten dat het in de huidige corona-pandemie onverstandig is een beurs te organiseren waar tienduizenden bezoekers op af komen.

Veel deelnemende bedrijven hebben de afgelopen weken hun twijfels geuit of het wel verstandig is de grootste installatiebeurs van Nederland in februari op te tuigen. Veel toeleveranciers hebben in hun pleidooi voor verplaatsing kenbaar gemaakt dat zij niet zouden deelnemen aan een februari-editie.

De Nederlandse Verwarmingsindustrie, waar alle grote verwarmingsbedrijven zijn aangesloten, Binnenklimaat Nederland, en de NVKL, koepel van bedrijven in de koeltechniek en luchtbehandeling, laten weten tevreden te zijn met de verplaatsing. Het merendeel van de bedrijven die hierbij aangesloten zijn, zullen dan ook in mei gewoon in Utrecht te zien zijn.

De beurs wordt in mei gewoon van dinsdag tot en met vrijdag georganiseerd. Ook blijft de beurs op donderdagavond langer open. De uitreiking van de VSK Awards verhuist eveneens mee naar de nieuwe datum.

Jubileumeditie

De editie van 2022 is de 25e VSK. De tweejaarlijkse beurs bestaat daarmee 50 jaar. De VSK van 2020 was de laatste grote installatiebeurs die in dit jaar gehouden werd, vóórdat Nederland te maken kreeg met de beperkingen van de Covid 19-pandemie. Toen kwamen dik 36.000 installatieprofessionals naar Utrecht. Ook de orderportefeuille voor 2022 ziet er goed uit: de Jaarbeurs had ongeveer driekwart van de beursvloer van 20.000 m2 ingevuld, en dat is boven verwachting, zegt Joyce van de Hoef van de Jaarbeurs. Het merendeel van de standhouders, heeft aangegeven mee te willen verhuizen naar mei. “Ondanks de onzekerheid spreken veel exposanten het vertrouwen uit. Ze zien de VSK als het platform waar je bij moet zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.