fbpx
Nieuws

Vuilfilter in hoekstopkraan

De Duitse kranenfabrikant Schell heeft twee hoekregelkranen met ingebouwde filters in het assortiment opgenomen. De filters vangen kalkresten en vuildeeltjes op die met het drinkwater in de waterleiding terechtkomen en schade kunnen veroorzaken.

De filters kunnen eenvoudig uitgenomen en onder de kraan afgespoeld worden. Kalkresten, vuildeeltjes en vooral zandkorrels kunnen krassen veroorzaken op de keramische schijven in kranen, die uiteindelijk tot lekkage in de kraan leiden.

Makkelijk afspoelen

Vervanging van het bovendeel of binnenwerk van een kraan kan een tijdrovend en dus kostbaar karwei zijn, waardoor een investering in een hoekregelkraan met ingebouwd filter in sommige gevallen een aantrekkelijk alternatief kan zijn. De filters kunnen eenvoudig uitgenomen worden door de hoekregelkraan dicht te draaien en het kapje op de knop te verwijderen.

Het filter kan vervolgens onder de kraan afgespoeld worden. Door de kraan open te draaien voordat het filter teruggeplaatst wordt, kan meteen de leiding gespoeld worden. “Anders dan de soms gebruikte gaasfilters zijn de kunststof filters in de Schell-kranen heel robuust en vangen ze ook zandkorrels op”, aldus Schell.

Twee modellen

Schell heeft twee modellen uitgerust met het filter: de Comfort hoekregelkraan met regelfunctie en de Filter Combi hoekregelkraan. De beide uitvoeringen zijn verchroomd en hebben een filter dat deeltjes tot 250 µm opvangt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.