fbpx
Nieuws

Vulset cv-systeem blijft hangen

Klaar met het gerommel met het aan en afkoppelen van de vulslang voor centrale verwarming? Caleffi heeft een vulset die als permanente aansluiting kan worden aangebracht tussen verwarming en drinkwaterleiding, maar nog wel handmatig bediend moet worden.

Hiermee wordt het eenvoudiger om de druk in de cv-installatie op peil te houden of terug op peil te krijgen na een onderhoud. De vulset kan als permanente aansluiting geïnstalleerd worden tussen je verwarmings- en drinkwatersysteem, ook in installaties groter dan 45 kW.
De vulset van Caleffi is een compacte oplossing. De flexibele slang is 40 cm lang en van hoge kwaliteit. De vulset is voorzien van een CAb terugstroombeveiliger, getest en gekeurd.

Hoe werkt het?

De set bestaat uit twee afsluitkranen, een terugstroombeveiliger en een flexibele slang met gemonteerde rubberen dichtingen. Één afsluitkraan wordt gemonteerd op de drinkwaterinstallatie, de ander op de verwarmingsinstallatie. Tussen de twee afsluitkranen worden achtereenvolgens de CAb terugstroombeveiliger en de flexibele slang gemonteerd.

Het is geen automatische bijvuller, zoals deze ook op de markt is. Door de twee afsluitkranen gelijktijdig te openen kan men het water in de verwarmingsinstallatie bijvullen tot de gewenste druk. Bij calamiteiten tijdens het vullen zorgt de CAb terugstroombeveiliger voor de noodzakelijke scheiding tussen het drinkwater en het verwarmingswater. De verbinding tussen de terugstroombeveiliger en de afsluitkraan heeft een draaibare wartel voor een eenvoudige en correcte montage van de terugstroombeveiliger.

13 reacties op “Vulset cv-systeem blijft hangen

 1. Peter schreef:

  Is de toegepaste terugstroombeveiliging Klasse CA (KIWA)?

 2. Mark schreef:

  Er zijn wel meer fabrikanten die iets soortgelijks aanbieden.

  Voordeel:
  Je hoeft je vlizotrap niet op om steeds maar bij te vullen.

  Nadeel:
  Er kan een lek in je systeem ontstaan en je zal dit niet doorhebben, doordat er altijd automatisch bij wordt gevuld.

  • Tim schreef:

   Er wordt bij het genoemde product niet automatisch bijgevuld. Er staat een makkelijke manier van bijvullen zonder iedere keer de slang op en af te koppelen, maar toch met de hand bedienen. En de ketels die wel automatische bijvulinrichtingen hebben, noem even Remeha, die zijn beveiligd en hebben sensoren dat als en binnen een bepaalde korte tijd een bepaald aantal Bar bijgevuld wordt dat hier een melding van wordt gemaakt. En mocht het zo zijn dat hij bijvoorbeeld om de 10 minuten moet vullen dan schakelt de ketel dit zelf uit, ter bescherming van ketel en systeem.

 3. Hans schreef:

  @mark 23oktober 2019 om 09:39:
  @peter 23 oktober 2019 om 0856:
  Volgens mij is het niet de bedoeling om de kranen open te laten staan. Er zit alleen een terugstroom beveiliging tussen en geen (instelbaar) drukventiel.
  Het enige voordeel van dit systeem is dat je niet meer met een slang in de weer hoeft en geen leegloop water hoeft op te opvangen.

 4. H2o schreef:

  Raminex beter dan dit product en makkelijker , sneller te monteren

 5. koos schreef:

  Gewoon een 2wegkraan monteren!

 6. Leon zou schreef:

  Ik als met 30 jaar aan ervaring in de CV wereld als CV loodgieter zou het voor iedereen toch niet teveel moeite moeten kosten om 1 a 2 keer per jaar te kijken of je CV water op druk staat en bijvullen zou normaal gesproken maar een enkele keer moeten gebeuren toch .

  • Leon schreef:

   Na een reactie van iemand dus toch even opnieuw gelezen .
   Het is dus geen automatisch vul systeem !
   Maar dat je de vulslang erop kunt laten zitten zodat je die om bij te vullen niet steeds erop of eraf moet halen .
   De terugstroom beveiliging treed alleen in werking als er iets mis gaat tijdens het bijvullen ( bijvoorbeeld de vulslang gaat stuk tijdens het bijvullen )
   en met deze beveiliging loopt er dan geen water uit je verwarmingssysteem .

 7. Marcel schreef:

  Lekker makkelijk bijvullen dat wel. Nu wordt er al regelmatig vergeten een vul en aftapkraan onder het toestel te monteren. Dan helemaal. En de voordruk van het drukvat vult zich zeker ook zelf bij. Nog meer onnodige werkende overstort ventielen.

 8. Wyo schreef:

  Dit is toch al oud nieuws? Werk 20 jaar in België en daar is het nooit anders geweest dan dat er een vulset gemonteerd is!!

 9. Edwin Philips schreef:

  Ik vind het niets.als de gebruiker bv vergeet om de kranen te sluiten dan blijft het vullen.
  Op zich wel makkelijk maar hou er niet van.
  Heb zelf al 5 keer meegemaakt dat er kranen open stonden en dat geeft meer ravage dan even de slang aankoppelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.