Ga naar hoofdinhoud

Wageningen krijgt predikaat Solar City 2013

Wageningen is verkozen tot dé zonne-energiegemeente van Nederland.

 

 

De stad kreeg het predikaat Solar City 2013 dinsdag tijdens het Nationaal Zonne-energiedebat. Wageningen liet Leeuwarden en Goeree-Overflakkee achter zich. Wageningen werd door de vakjury als beste beoordeeld. Ook een overgrote meerderheid van de stemmen van het publiek ging naar Wageningen.

Uit het juryrapport: “De gemeente Wageningen kent niet alleen een hoge zonnepaneeldichtheid, maar bevindt zich ook erg dicht bij de burger. Niet alleen door informatiebijeenkomsten met bewoners die de Stichting Zonne-energie Wageningen onder andere organiseert, maar vooral ook door de diversiteit van de vele initiatieven. Wat de jury bijzonder waardeert is dat Wageningen ook actief marktbelemmeringen aanpakt, zoals de salderingsproblematiek en de ‘split incentive'”

De vakjury bestond uit vertegenwoordigers van Holland Solar, Agentschap NL, Vereniging Eigen Huis en installateursvereniging Uneto-VNI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Materiaalpaspoort voor leidingsystemen

Premium

Kraamkamer van prefab

Nieuwe propaan-serie voor Panasonic

Premium

Nieuwe Calenta ingrijpend anders

Smaakmakers van VSK Awards (video)

Groenpand zet activiteiten Woon Duurzaam voort