fbpx
Nieuws

Warmtebeeld en meettools in smartphone

Een smartphone met geïntegreerde warmtebeeldcamera, luchtkwaliteitmeter en meettechniek voor oppervlaktebepaling. De Cat S61 is een speciale smartphone voor onder  meer bouwtoepassingen, te meer omdat ze IP68 stof- en waterproof zijn, en valtests van 1,8 meter op beton doorstaan.

De smartphone komt in het tweede kwartaal van dit jaar op  de markt en zijn deze week gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona. De Cat S61 beschikt over een geïntegreerde thermische camera van Flir, met software voor groter contrast, uitgebreid temperatuurbereik tot 400 graden Celsius en een van VGA naar HD geüpgrade camera, voor een maximale beeldoptimalisatie.

Mogelijkheden voor installateurs

Deze verbeterde functie ten opzichte van het vorige type, de S60, resulteert in een reeks nieuwe gebruiksmogelijkheden, zoals diagnostiek en bewaking van materiaal of machines met een hoge temperatuur. Daarnaast is het mogelijk om met het toestel warmteverlies rond isolatie, vocht, oververhitte elektrische apparaten en overbelaste circuits op te sporen en te kunnen zien in het donker, mist of rook.

Luchtkwaliteit

De Cat S61 heeft ook een ingebouwde Sensirion luchtkwaliteitmeter voor binnenshuis. Deze waarschuwt gebruikers voor hoge concentraties schadelijke stoffen (VOC’s) die vaak voorkomen in bouw en industrie, zoals verf, oplosmiddel, lijm en schoonmaakmiddelen. De Cat S61 monitort luchtkwaliteit en waarschuwt wanneer gevaar dreigt, zodat gebruikers op tijd actie kunnen ondernemen, zoals ventilatie verbeteren of pauze nemen. De sensor meet ook luchtvochtigheid en temperatuur.

Gebruikers kunnen ook met het toestel meten. De Cat S61 bevat laserondersteunde meettechnologie, die afstanden tot 10 meter kan meten, oppervlaktes kan berekenen en kan converteren tussen het metrische en imperiale systeem. Alle gegevens worden in de afbeelding opgeslagen, zodat verdere metingen en berekeningen kunnen worden gemaakt of aanpassingen kunnen worden aangebracht, zonder dat de gebruiker terug hoeft naar de locatie. Het toestel heeft een  5.2-inch FHD-beeldscherm, is vanaf het tweede kwartaal 2018 te koop via www.catphones.com en bij geselecteerde verkooppunten. Adviesprijs is €899.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.