fbpx
Nieuws

Warmtebeeld op je smartphone

Een compacte en snelle manier om je smartphone of tablet om te toveren tot een warmtebeeldcamera.

De THT8 van Elektro Lijn HT van Euro Index is een warmtebeeldcamera voor montage op een Android smartphone of tablet door middel van een USB-C connector. Door de HTSmartCamera app te installeren op je toestel kan je scherpe warmtebeelden maken en opslaan als statisch beeld (PNG) of IR-video (MP4).

De bijbehorende app maakt het mogelijk om hot- en coldspots weer te geven, objecten zoals spots, lijnen, gebieden en isothermische lijnen in te voegen, meetrapportage te maken en deze vervolgens te delen via e-mail of sociale netwerken. De app biedt tevens een Auto Fusion-functie, die het mogelijk maakt om warmtebeelden en normale beelden met elkaar te mixen. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de camera van de smartphone of tablet om het beeld hiervan te mixen met de warmtebeelden en het zo gemakkelijker te maken om objecten te herkennen.

De camera heeft een meetbereik tot 400 °C en een thermische resolutie van 120 x 90 pixels. Handig voor bijvoorbeeld (preventief) onderhoud of inspectie bij elektrotechnische en mechanische installaties, HVAC-R en controle van thermische isolatie.

3 reacties op “Warmtebeeld op je smartphone

 1. Sjaak schreef:

  Op de CAT 60 pro zit het standaard.
  Ideaal.
  Deze telefoon is valbestendig waterdicht en heeft een prima accu.

  • Barry schreef:

   Maar de software is zwaar teleurstellend. Heb hem na 2 maand gebruik alleen nog in bezit voor de flir, verder doet hij geen functie meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.