fbpx
Nieuws

Warmtepomp in bestaande woning

Warmtepompen in bestaande woningen: waar moet je op letten? Donderdag 23 september organiseren we een webinar met dit onderwerp. Dit doen we in samenwerking met verduurzamingspecialist Woon Duurzaam en toestelfabrikant Viessmann.

De warmtepomp is bezig met een opmars, maar die vindt vooral plaats in de nieuwbouw. In bestaande bouw is de groei minder hard dan velen veronderstellen, blijkt uit cijfers van de Vereniging Warmtepompen. Niettemin zijn de energiebesparingsdoelstellingen grootst. Om te voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs moeten alle huishoudens in 2050 van het aardgas af zijn. Dit betekent dat miljoenen woningen de komende 30 jaar te maken gaan krijgen met dit vraagstuk.

De installateur speelt hier een cruciale rol in. Niet alleen door deugdelijk en vakkundig werk te leveren, maar ook door klanten goed te adviseren over de mogelijkheden en onmogelijkheden van warmtepomptechniek. Daarover gaat dit webinar. Als installateur moet je antwoorden hebben op vragen als: “Levert deze warmtepomp wel genoeg warmte in de winter? Kan ik mijn bestaande radiator behouden? Vergt dit een verbouwing in huis? Hoe zit het met geluid? Kan ik mijn opgewekte energie gebruiken nu de saldering versoberd wordt? En hoe staat het met de versobering van de energiesaldering?”

Chris Weultjes van Viessmann en Rense van Dijk van Woon Duurzaam gaan op 23 september (13:00 uur) samen met een team van moderatoren de meest prangende kwesties toelichten en kijkersvragen live beantwoorden.

Gratis aanmelden voor deze sessie kan via deze link.

1 reactie op “Warmtepomp in bestaande woning

 1. M schreef:

  Beste redactie,

  Rond het vraagstuk “verduurzamen” is één punt voor mij bijzonder storend.
  Alle technieken zullen wel werken en/of een bijdrage leveren.
  Maar ik heb simpelweg geen geld om het in één keer te doen.
  Zo ik zoek een ‘compleet product’ die in stappen/jaren kan plaatsen uitvoeren tot één werkend systeem. (Niet alleen warmtepompen en energie vragende/remmende buffers)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.