fbpx
Nieuws

Warmtepomp in Jaguar

Warmtepompen kunnen niet alleen woningen verwarmen. Jaguar gaat de techniek ook gebruiken voor het klimaatsysteem van de auto. Een wisselaar onttrekt warmte uit de buitenlucht om het interieur te verwarmen. De pomp is volgens de ontwerpers veel efficiënter dan conventionele elektrische verwarming, omdat die ook gebruikmaakt van de energie van de buitenlucht om het interieur te verwarmen. Daardoor kan de actieradius van de Jaguar I-Pace Concept met 50 kilometer groeien, zelfs bij vrieskou.

Actieradius 500 kilometer

Volgens Jaguar heeft de auto een actieradius van 500 kilometer, elektromotoren op voor- en achteras leveren samen een vermogen van 400 paardenkrachten en 700 newtonmeter koppel. Volgens het merk zelf is dat goed voor het ‘acceleratievermogen van een sportauto en de wegligging van vierwielaandrijving’.

Hoewel het gaat om een concept, zal de productieversie er hetzelfde uitzien. “Het is de preview voor een vijfzits productieauto, die in 2018 de weg opgaat”, zegt designdirecteur Ian Callum van Jaguar in een perbericht. Callum spreekt van een “nieuw hoofdstuk” voor Jaguar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.