fbpx
ISH 2023

Warmtepomp LG in kleinere vermogens

De split-warmtepomp serie Therma V van LG wordt uitgebreid met een 4 en 6 kW versie. De warmtepomp was er al grotere vermogens. Met de kleinere vermogens mikt LG op de kleine huishoudens en gestapelde bouw.

Vanwege het gewicht en de maatvoering zijn de nieuwe luchtwarmtepompen eenvoudig en snel te installeren door technici. Bovendien hebben beide modellen weinig koelmiddel nodig; hierdoor zijn de binnenunits vrijgesteld van de minimale vloeroppervlakte-eisen die doorgaans gelden voor oplossingen die R32-koelmiddel gebruiken. Zo hebben de nieuwe warmtepompen een totale koelmiddelvulling die lager is dan 1,842 kg.

Warmtepomp COP

Dat betekent dat ze niet onderhevig zijn aan keuringsvereisten voor de installatieruimte, zodat voorafgaand aan de installatie géén aanpassingen nodig zijn. De warmtepompen noteert een maximale COP van 5,1 (A 7 /W 35). Ze bezitten een elektrische back-up heater van 3 kW.

Afhankelijk van het type binnen-unit dat eindgebruikers kiezen, worden LG’s Therma V R32 Split 4 en 6 kW-oplossingen geleverd als Hydro Box of Integrated Water Tank (IWT). De Hydro Box is een klassiek binnendeel, de IWT de torenopstelling. De buitendelen zijn een fractie kleiner dan de hogere vermogens warmtepompen. Volgens de documentatie produceert het buitendeel maximaal 57 dB(a). De bijbehorende LG ThinQ-app maakt monitoring en bediening op afstand mogelijk.

Monoblock op propaan

LG komt dit najaar ook een warmtepomp met het koudemiddel propaan (R290), dat in een monoblock op de markt komt. Ook hier dezelfde vermogensrange, al is het nog even wachten op de kleinere vermogens. In eerste instantie komt het propaan-monoblock in 12, 14 en 16 kW op de markt, zo meldde het bedrijf onlangs op de ISH.

2 reacties op “Warmtepomp LG in kleinere vermogens

  1. V.schijndel schreef:

    Wij hebben een intergas cv ketel op propaan gas.zou een warmte pomp een oplossing zijn .oppervlakte is 90 m2 verbruik nu ongeveer 430 m3 gas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.