fbpx
Nieuws

Warmtepompen Remeha naar Ace-platform

De all-electric warmtepompen Mercuria en Eria Tower van Remeha maken de overstap naar het besturingsplatform Ace, dat de toestelbouwer ook toepast op al haar cv-ketels. Daarnaast stapt Remeha over van R410a naar R32 en komen beide lucht/water-toestellen ook in een monoblock-uitvoering op de markt. Dit maakte het Apeldoornse bedrijf bekend.

Per 1 januari krijgen de Mercuria en Eria Tower de toevoeging Ace. De besturingstechniek, die zorgt voor de toevoeging Ace, maakt de toestellen gebruiksvriendelijker voor eindgebruikers en installateurs. Het besturingsplatform is de afgelopen jaren ook al stapsgewijs doorgevoerd bij de meeste ranges cv-ketels van de Apeldoornse toestelfabrikant.

Bedieningsmenu verbeterd

De veranderingen zitten onder meer in een nieuwe display en het gebruiksvriendelijke carrousel-menu, die al eerder bij de hybride warmtepomp Elga Ace werd geïntroduceerd. Hierdoor is de bediening een stuk eenvoudiger geworden. Daarnaast zijn de toestellen via bluetooth koppelbaar aan de Smart Start App, waarmee installateurs snel en eenvoudig de ingebruikname kunnen uitvoeren. Ook de buitenunits hebben een betere regeling, waardoor het eenvoudiger is om een eventuele storing te identificeren en te lokaliseren. In de loop van volgend jaar zal het ook mogelijk worden om de toestellen –net als de cv-ketels- op afstand uit te lezen. Op dat moment kan de installateur in zijn dashboard meekijken in de prestaties van de warmtepomp, en zo naar wensen van de klant parameters aanpassen. Ander nieuwtje is dat het expansievat van 8 liter is ingebouwd.

De warmtepompen van Remeha worden geproduceerd door het Franse zusterbedrijf DE Diettrich, dat ook onderdeel uitmaakt van BDR Thermea. De buitendelen van deze lucht/water-toestellen komen van Mitsubishi Electric.

R32 koudemiddel

De vernieuwde Mercuria Ace, de Eria Tower Ace en de volledig nieuwe Eria Tower Ace S zijn vanaf januari in de capaciteiten 4.5, 6 en 8 kW uitgerust met het koudemiddel R32. Dit koudemiddel vervangt R410A, dat nu nog in de buitenunits zit. Door gebruik van R32 neemt het potentiële opwarmingseffect van het koudemiddel bij een eventuele lekkage zeer sterk af. De warmtepompsystemen met buitenunits van 11 en 16 kW zullen in een later stadium worden geüpdatet. Remeha is zeker niet de eerste die de overstap maakt.

Prefab installatieframe

De tower-opstelling Eria, die vooral mikt op de nieuwbouw mikt krijgt met de Eria Tower S een slanker en iets hoger zusje. De S-variant is met 58×58 cm iets smaller en minder diep, maar met 190 cm wel weer 60 centimeter hoger. Daarvoor krijgt de gebruiker wel 10 liter meer boilercapaciteit. Deze nieuwe variant heeft optioneel een prefab installatieframe. Door dit frame tijdens de ruwbouw aan de muur te bevestigen kan de installateur al het leidingwerk voor cv en tapwater installeren. Via de ingebouwde afsluiters kan hij de installatie ook testen.

In de afbouw, vlak voor de oplevering, kan hij dan de binnenunit via ingebouwde wieltjes over het frame rijden en eenvoudig vastzetten op het leidingwerk in het frame. Na het openzetten van de afsluiters wordt het systeem gevuld via de ingebouwde cv-vulkraan, manometer en automatische ontluchter. De Eria Tower Ace S heeft een ingebouw expansievat van 12 liter, een geïntegreerde cv-vulkraan maar ook, net als de andere nieuwe toestellen, een magneetfilter en een overstortbeveiliging. Al deze verbeteringen zijn gericht op het verkorten van de installatietijd. 

Toestellen ook in monoblock

Remeha heeft nu ook monoblock buitendelen voor de Mercuria en Eria. Deze specifieke buitenunits zijn verkrijgbaar in de capaciteiten 6, 8 en 11 kW. Het grote voordeel is dat de installateur voor het installeren van deze buitenunits geen F-gassen certificering nodig heeft, omdat er geen F-gassen van de buitenunit naar de binnenunit lopen. Zowel de monoblocks als de gewone buitenunits zijn praktisch allemaal enkele dB’s stiller dan de nu gebruikte buitenunits.

3 reacties op “Warmtepompen Remeha naar Ace-platform

 1. Guus schreef:

  Halve informatie;
  Wat is werktemperatuur?
  Low of high temperatuur
  Capaciteit warmwater? En hoeveel liter?
  Buffervat voor cv?
  Vermogen electrisch bijverwarmen?

 2. jules schreef:

  hoe stil zijn deze buiten units in de avonduren

 3. van dijk schreef:

  die zullen niet stil zijn ander zetten ze het er wel bij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.