fbpx
Nieuws

Verduurzamingsstart-up Hoomie en softwarebedrijf Heat-Box zijn een samenwerking aangegaan om sneller een betrouwbare warmteverliesberekening te kunnen maken.

Hoomie is een platform dat installateurs panklare werkopdrachten verstrekt, waarin de werkvoorbereiding en inkoop al verzorgd is. Het platform kan naast externe ook leads van installatiebedrijven zelf verzorgen tot de uitvoeringsfase. Installatie.nl schreef dit al eerder over Hoomie.

“Het maken van een warmteverliesberekening is op dit moment tijdrovend en duur, of niet 100% betrouwbaar”, vertelt algemeen directeur Paul Willems van Hoomie. Deze software van Heat-Box zit nu verwerkt in de software van Hoomie. ““Het grote voordeel hiervan is dat de opdrachtgever in een vroeg stadium een realistische schatting van zijn investering krijgt, met daarbij wat hij naar verwachting zal besparen op zijn energieverbruik. Zo kan hij een weloverwogen keuze maken tussen de verschillende mogelijkheden. Voorheen maakten we de warmteverliesberekening in een separaat proces. Nu besparen we veel tijd en kunnen we de berekening ook met één druk op de knop opnieuw maken als we ons voorstel willen aanpassen. Dat is essentieel om te kunnen opschalen.”

Warmteverlies steeds vaker berekend

Voor Heat-Box was het de eerste keer dat de software van Heat-Box geïntegreerd werd in de software van een samenwerkingspartner. CEO Joris Bracke van Heat-Box. De software van het Belgische bedrijf wordt door veel groothandelaren en installateurs gebruikt om warmteverliesberekeningen te maken. Een warmeverliesberekening is voor nieuwbouw wel standaard verplicht (ISSO 51); voor renovatie niet. Toch is het zeker bij de stap naar lage temperatuurverwarming aan te raden om het transmissieverlies en ventilatieverlies goed te berekenen voor een juiste vermogensbepaling.

Lees hier meer over de warmteverliesberekening

Hoomie is een verduurzamingsstart-up waar consumenten terechtkunnen voor een goed advies voor het verduurzamen van hun woning en waar installateurs van warmtepompen en zonnepanelen zo veel mogelijk ontzorgd worden. Op die manier kunnen zij hun tijd besteden aan het installeren van bijvoorbeeld warmtepompen en zijn ze geen tijd kwijt aan adviesgesprekken, het beantwoorden van vragen en het opstellen van offertes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.