fbpx
Nieuws

Wasco breidt flink uit

Drie jaar geleden realiseerde Wasco een nieuw distributiecentrum van 18.000 m² op de Ecofactorij in Apeldoorn. Nu wordt het alweer uitgebreid met nog eens 8000 m². De aanbouw wordt zeer duurzaam gebouwd conform de BREEAM outstanding norm.

Hierdoor wordt er niet alleen gekozen voor materialen die duurzaam zijn. Ook andere aspecten van de ontwikkeling zoals het ontwerp, de locatie en het klimaatconcept moeten hieraan voldoen. Dit resulteert uiteindelijk in een prettige werkomgeving met lage exploitatielasten, beperkte verstoring van de natuurlijke omgeving en een grote besparing in CO2-uitstoot. De locatie, de Ecofactorij in Apeldoorn, sluit hier goed op aan. In totaal zullen er na uitbreiding maar liefst 3500 pv-panelen op het dak liggen, waarmee het distributiecentrum slechts een zeer beperkte CO2-uitstoot realiseert.

Start bouw

De voorbereidende werkzaamheden op de bouwlocatie zijn inmiddels gestart. De projectpartners van Wasco voor de uitbreiding zijn VDR Bouwgroep, Bessels Architecten & Ingenieurs en van Dalen installatietechniek. De oplevering staat gepland in mei 2020.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.