fbpx
Nieuws

Wasco terug in Nederlandse handen

Wasco uit Twello is weer in Nederlandse handen. Het bedrijf, met 36 balies, 2 distributiecentra en een webshop een van de grotere installatie-groothandelaren van het land, is door een management buy-out weer eigendom van de familie Van den Belt.

De directie van het bedrijf koopt, gesteund door investeringsmaatschappij Gilde Equity Management (GEM) het bedrijf terug van het Britse Ferguson. Dit bedrijf, een van de grootste bouwdistributeurs ter wereld, kocht, toen nog onder de naam Wolsely, in 2002 de groothandel. Wasco is in Nederland marktleidend op het gebied van CV-ketel-onderdelen. De huidige directie, geleid door CEO Herold van den Belt, bezit samen met Gilde de aandelen. Gilde Equity Management is bekend als investeringsmaatschappij achter onder andere Leen Bakker, Dunlop en Eiffel.

Wasco werd in 1970 opgericht door Geert en Betty van den Belt. In 2002 werd het bedrijf gekocht door Wolsely, een van de grootste bouwdistributeurs ter wereld. In 2016 opende Wasco een nieuw grootgoed magazijn in Apeldoorn. Het oude magazijn in Twello is inmiddels omgebouwd tot een volledige gemoderniseerd kleingoed-magazijn. In 2017 nam het bedrijf Aircovent over, zodat Wasco nu ook koeling aan kan bieden.

Wat zijn de trends in groothandelland? Hier een blogpost.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.