Ga naar hoofdinhoud

Wasco verhuist naar Deventer

Groothandel Wasco gaat in Deventer een distributiecentrum bouwen dat ruim twee keer zo groot is als het huidige kleingoedmagazijn in Twello.

De groothandel bouwt aan de zuidkant van Deventer, op industrieterrein Kloosterlanden, een nieuw distributiecentrum van 37.000m². Het distributiecentrum, wat naar verwachting medio 2023 opgeleverd zal worden, gaat bijdragen aan een verdere optimalisatie van de logistieke- en bedrijfsprocessen van de groothandel. Daarnaast kan Wasco het assortiment nog verder uitbreiden door de vele extra vierkante meters die erbij komen.

Dit betekent dat de Wasco de bakermat in Twello gaat verlaten. Hier startte het bedrijf in de jaren ’70 in een schuur. Geert en Betty van den Belt begonnen hier onder de naam WASmachines COmbinatie een witgoed en installatiematerialenhandel. Het distributiecentrum zal duurzaam gebouwd worden volgens de BREEAM Very Good norm. De nieuwebouw wordt gerealiseerd door Ten Brinke Bouw uit Varsseveld.

Forse groei

Wasco is de afgelopen jaren snel gegroeid.  In 2016 zat het bedrijf nog volledig in Twello. Zes jaar geleden is in Apeldoorn een nieuw grootgoedmagazijn gebouwd in Apeldoorn, dat inmiddels ook al is uitgebreid. Door de stijgende vraag, mede in verband met de verdergaande verduurzaming in Nederland, moet het assortiment en de opslagcapaciteit vergroot worden.

Het nieuwe distributiecentrum gaat de huidige locatie in Twello volledig vervangen. Een deel van het assortiment uit Apeldoorn verhuist ook naar de nieuwe locatie Van hieruit worden de 35 vestigingen van Wasco in Nederland beleverd.

Meer ruimte voor maatwerk logistiek

De nieuwe vestiging gaat meer ruimte geven voor maatwerk logistiek. Gecombineerde leveringen van zowel grootgoed als kleingoed op het gebied van sanitair, verwarming, airco, ventilatie en installatiematerialen is daarbij een belangrijke randvoorwaarde. Door de nieuwe logistieke setup, die mogelijk wordt gemaakt door de uitbreiding, kan deze gerealiseerd worden.

Wasco heeft in totaal 35 vestigingen in Nederland. De groothandel levert een assortiment van in totaal 500.000 producten in verwarming, sanitair, airco, ventilatie en installatiematerialen. Wasco is in Nederland marktleider op het gebied van onderdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Quatt introduceert airco op warmtepomp

Rijpende pompoen bron voor warmtepomp

Rookvrij balkon

Premium

Vernieuwde monoblock op cv-standleiding

Markplaats voor materieel

Villeroy & Boch vernieuwt projectserie Architectura