fbpx
Badkamer in beeld

Wastafel in hoogte verstellen

Wastafel in hoogte verstellen

Na het toilet heeft Viega ook een inbouwelement waarmee wastafels met een mechanische beweging in hoogte kunnen worden versteld.

De wastafel werd geïntroduceerd op de ISH in Frankfurt. Het Eco Plus-inbouwelement voor wastafels is het zusje van de variant voor toiletten, die twee jaar geleden het levenslicht zag op de vakbeurs, en vorig jaar op de VSK in Utrecht een VSK Award won. De wastafel is net als het toilet vooral geschikt voor de zogeheten ‘levensloopbestendige badkamers’ maar leent zich ook voor toepassingen in ziekenhuizen, verzorgingshuizen, kinderdagverblijven of andere situaties waar lengteverschillen of bereikbaarheid een issue is.

 

IMG_3362.JPG20 centimeter

De wastafel kan 20 cm traploos worden versteld.  Het element bestaat uit een standaard stalen inbouwframe met ingebouwd geleidesysteem en aansluitbox. Hierin zit de voorbereiding voor koud en warm water aansluiting en sifon. De techniek wordt afgesloten met veiligheidsglas.

 

Hoe bedienen?

In tegenstelling tot het toiletelement zit er in de wastafelvariant geen gasveer. Wel is de bediening mechanisch. Na een druk op de knop wordt de wastafel omhoog gebracht, of naar beneden gedrukt. Wanneer de gewenste hoogte bereikt is, wordt deze stand door een tweede druk op de knop gefixeerd.

 

Alle wastafels

In principe kan elke wastafel op het element worden aangesloten. Enige voorwaarden zijn dat ze niet breder mogen zijn dan 70 centimeter en niet zwaarder dan 21 kilogram. Het element komt in juni in Nederland op de markt.

 

Meer zien?

Meer nieuws van de ISH? Ons fotoalbum op deze site wordt permanent voorzien van updates van nieuws. Abonneer u op onze gratis nieuwsbrief voor een wekelijkse mail met het laatste nieuws. In vakblad Installatie en Sanitair een uitgebreide terugblik op ’s werelds grootste installatiebeurs.

 

 

1 reactie op “Wastafel in hoogte verstellen

  1. […] Het Eco Plus programma van de Duitse fabrikant bevat een breed gamma aan inbouwelementen. Eerder verschenen ook al de innovatieve in hoogte verstelbare wc, dat in 2014 een VSK Award won, en een variant voor de wastafel. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.