fbpx
Nieuws

Wat heeft installatiebranche te kiezen?

Brancheorganisatie Techniek Nederland organiseert op 8 november in Woerden het Grote Techniek Debat. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen gaan Mona Keijzer (BBB), Eddy van Hijum (NSC), Silvio Erkens (VVD), Derk Boswijk (CDA) en Suzanne Kröger (GroenLinks-PvdA) met elkaar én met de technieksector in debat over de belangrijkste items voor de installatiebranche en techniek in het algemeen.

De aspirant-Kamerleden gaan in debat over de energietransitie, het tekort aan technische vakmensen en de invoering van zero-emissiezones. Het Grote Techniek Debat begint om 16.00 uur in de opleidingslocatie TechnoHUB in Woerden en duurt tot 17.30 uur. Roderik van Grieken treedt op als debatleider.

Opvallende deelnemers aan het debat

Eén van de deelnemers aan het debat is Mona Keijzer, nummer twee op de lijst van de BBB. Tot twee jaar geleden was Keijzer staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. De onderwerpen van het Grote Techniek Debat zijn voor haar dus zeker niet nieuw. Dat geldt ook voor Eddy van Hijum, die aanschuift namens Pieter Omtzigts NSC. Als gedeputeerde in de provincie Overijssel hield Van Hijum zich jarenlang actief bezig met het aanjagen van de energietransitie. De andere deelnemers aan het debat, Silvio Erkens (VVD), Derk Boswijk (CDA) en Suzanne Kröger (GroenLinks-PvdA) zijn op dit moment lid van de Tweede Kamer en hebben daar onder meer Economische Zaken en Klimaat in hun portefeuille. D66 kon ondanks het verzoek geen deelnemer aan het debat afvaardigen.

Tekort aan vakmensen

Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland vindt het belangrijk dat de partijen zich tijdens de campagne uitspreken over onderwerpen als de energietransitie en de instroom van technische vakmensen. ‘De besluiten die een nieuw kabinet gaat nemen, zijn van groot belang voor de technieksector. Belangstellenden kunnen het Grote Techniek Debat gratis bijwonen. Het aantal zitplaatsen in de TechnoHUB is beperkt, de aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Meld je aan via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.