fbpx
Nieuws

Wat weet jij van warmtepompen?

Wie wordt de warmtepompkenner van installatieland? De Installatie Quiz van september staat in het teken van warmtepompen. Wie weet de 15 vragen over deze duurzame installatietechniek het best te beantwoorden? Daarvoor hebben we mooie prijzen ter beschikking.

De warmtepomp is aan een ware opmars bezig. In de nieuwbouw maar ook bestaande bouw is deze techniek steeds vaker het alternatief of een aanvulling voor de klassieke gasgestookte ketel. Uitdaging is naast voldoende warmtepompmonteurs, ook de kennis over de toestellen, de specificaties en de afgiftesystemen op te krikken.

Speel De Grote Warmtepomp Quiz hier

De Grote Warmtepomp Quiz is opgesteld in samenwerking met Alklima, importeur van de warmtepompen van Mitsubishi Electric.

15 vragen over dé installatietrend van dit jaar, waaronder een aantal hele pittige. Deelnemers kunnen de antwoorden aanklikken en het formulier inzenden. De beste deelnemers maken kans op een barbecue pakket, een vakinformatiepakket en een kledingpakket. Eind september maken we de winnaars bekend.

Dit is inmiddels de vierde Installatie Quiz. Eerdere afleveringen, zoals de Rookgasafvoer Quiz en Ventilatie Quiz, vind je hier.

2 reacties op “Wat weet jij van warmtepompen?

  1. Sjaak schreef:

    Wat weet bouwbedrijf kuin van warmtepompen?*die mijn huis gaat bouwen in bangert oostenpolder)waarom wordt er geen afvalwater afgekoeld voor warmte en waarom koelen jullie met buitenlucht die het koudste is als je je huis wilt verwarmen.ik heb een kruipruimte onder mijn garage waar gewoon 14m3 koel/warmwater in kan.Warmtepomp op netstroom?Rendement van zonnecollectoren vele malen hoger dan zonnepanelen. ik heb het gevoel dat jullie techniek nog in het stenentijdperk leeft.make me wrong!

  2. andre schreef:

    @Sjaak, het is weer een centen kwestie. Een bodemwarmtepomp is vele malen duurder dan een monoblok wat vaak wordt toegepast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.