fbpx
Nieuws

Het Italiaanse bedrijf Baxi SpA heeft de eerste productielijn in Europa gestart voor huishoudelijke ketels die op 100 procent waterstof kunnen werken. Baxi SpA is onderdeel van het in Apeldoorn gevestigde BDR Thermea, waar Remeha ook onder valt.

Het gaat om een proefinstallatie, meldt de Italiaanse nieuwssite Hydronews. Er worden ongeveer 400 ketels gebouwd en vervolgens in verschillende Europese landen geïnstalleerd. Er wordt geëxperimenteerd of deze een alternatief kunnen vormen voor traditionele verwarmingssystemen. De groep wil tegen 2025 boilers ontwikkelen die volledig op waterstof werken dus emissievrij zijn tijdens gebruik.

De nieuwe productielijn van Bassano draait volledig op duurzame energie. Hij wordt namelijk aangedreven door hernieuwbare energie die wordt opgewekt door de 6.200 m2 zonnepanelen die op het dak van de fabriek zijn geïnstalleerd. Die energie wordt ook gebruikt om ter plaatse groene waterstof te kunnen produceren, die kan worden gebruikt voor het testen van de waterstofketels.

Lees ook: H2-ketelfabriek maakt zelf groene waterstof

1 reactie op “400 waterstofketels in productie in Italië

  1. Ap van der Horst schreef:

    Weten jullie wel wat het kost om waterstof te maken, aan elektriciteit, en dan in die vieze biomassa centrales, schiet je er niks mee op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.