fbpx
Nieuws

Webinar over drinkwaterhygiëne

De waterkwaliteit in Nederland is bijzonder hoog en wordt regelmatig en uitvoerig gecontroleerd. De kwaliteit van ons drinkwater wordt voor een groot deel bepaald in de laatste meters van het leidingsysteem. Er kunnen zich hier verschillende risico’s voordoen, met problemen als legionella tot gevolg. Over dit onderwerp organiseert Eisma Bouwmedia op dinsdag 24 november van 12.30 tot 13.30 uur een webinar.

Ontwerp, aanleg en onderhoud

Het webinar Drinkwaterhygiëne gaat in op de regelgeving rondom legionella en de kritische factoren bij ontwerp, aanleg en onderhoud van waterleidingen. Ook wordt er een voorbeeld uit de praktijk besproken. Spreker Oscar Nuijten van Edu4Install gaat in op de regelgeving omtrent legionella en de diverse oorzaken waardoor legionella kan ontstaan. Arjan Dorrestijn van REHAU zal vertellen welke systeemoplossingen er zijn om legionella te voorkomen en te bestrijden. Hij gaat daarbij in op verschillende fases: ontwerp, uitvoering en beheer. Ook geeft Dorrestijn voorbeelden van goede en foute situaties en tips voor de praktijk. Tot slot behandelt Yuri Pelser van woningcorporatie Ymere een voorbeeld uit de praktijk. Hierin komt aan bod hoe Ymere mogelijke problemen aanpakt maar vooral voorkomt.

Aanmelden

Na afloop van dit webinar weet u hoe legionella wordt veroorzaakt, welke regelgeving er is, welke oplossingen er zijn om legionella te voorkomen en hoe u deze oplossingen in de dagelijkse praktijk kunt toepassen. Het webinar is primair bedoeld voor opdrachtgevers, installateurs, adviseurs, en beheerders van drinkwatersystemen. Aanmelden is gratis en kan hier.

Dit Bouwwebinar wordt mede mogelijk gemaakt door REHAU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.