Ga naar hoofdinhoud

Wegenwacht voor woonhuizen

Nederland is twee landelijk opererende onderhoudsbedrijven rijker die werken volgens het pechhulp-model. Beiden zien zichzelf als wegenwacht voor problemen in en om het huis.

Gewoon Teo

De nieuwe onderhoudsdienst Gewoon Teo richt zich op CV’s, riool, dakgoten en hang- en sluitwerk. Particuliere woningbezitters kunnen per onderdeel een onderhoudscontract afsluiten. Er worden geen maatwerkklussen uitgevoerd zoals het vervangen van een lekke afvoer of kapotte goot. Gewoon Teo werkt samen met meerdere partijen samen voor het onderhoud. Installateurs kunnen zich niet aanmelden als partner, deze zoekt Teo zelf. Een all-in servicecontract kost 99,- euro per jaar. Maar ook zonder contract kan de dienst gebeld worden bij problemen.

Lex Woont

Afgelopen november meldde zich ook een tweede woonhuiswegenwacht: Lex Woont. Ook dit bedrijf biedt klusabonnementen in en om het huis aan. Lex Woont biedt één abonnement aan, waarvan de maandelijkse kosten variëren van 29,95 euro (appartement) tot 39,95 euro (vrijstaande woning). Voor dat bedrag repareert de dienst veelvoorkomende klusjes in en om huis, ook installatiewerkzaamheden zoals lekkages, lekkende kranen en kapotte stopcontacten. Ook rioolverstoppingen en gammel hang- en sluitwerk vallen onder het onderhoudscontract. Onderhoud of storingen aan de cv-ketel niet, evenals vernieuwing van een kapot expansievat. Een defecte thermostaatkraan valt wel weer binnen het contract. Planmatig onderhoud, zoals het jaarlijks vegen van de goten, doet Lex niet. Het bedrijf sluit niet uit dat in de toekomst ketelstoringen wel onderdeel worden van het abonnement.

2 reacties op “Wegenwacht voor woonhuizen

 • Richard

  Kan je ook de klussenier bellen, zelfde concept
  Nummer zoveel in de rij
  Gelukkig maar dat er dingen in 2019 veranderen, ongelukken genoeg maar ze blijven het proberen

 • Martin

  Ik zie het maar als een soort knutsel club, De boel verkloten voor de vakman.
  Die kan het weer oplossen na dat het een hoop extra geld heeft gekost.
  Waardeloos concept. Aansluiten bij de Pruts club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Premium

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant

Kabinet wil CO2-meter in elk klaslokaal

‘Teruglevertarief voor zonnepanelen is niet onredelijk’

Consument koopt warmtepomp op basis van één offerte