fbpx
Nieuws

Wereld Loodgieters Dag: volk nodig

Het is vandaag Wereld Loodgieters Dag. De installatiebranche in Nederland grijpt dit aan om het tekort aan vakbekwame installatiemonteurs onder de aandacht te brengen. Uit onderzoek in opdracht van Uneto-VNI blijkt dat er per jaar werk is voor circa 800 fulltime vakmensen. Rekening houdend met een marktgroei van 3% zal dat aantal de komende jaren alleen maar toenemen. De ondernemersorganisatie voor de installatiebranche liet het onderzoek uitvoeren omdat het vandaag Wereld Loodgieters Dag is.

Installatie.nl heeft een Keep Calm-poster gemaakt, die u kunt delen op social media. U kunt hem hier downloaden.

Veel werk

De installatiebranche laat, in tegenstelling tot andere  economische sectoren weer groei zien, en het vakgebied wordt groter, innovatiever en veelzijdiger. Bovendien bereiken veel oudere loodgieters de komende jaren de pensioenleeftijd, waardoor er nóg meer behoefte ontstaat aan nieuwe, degelijk opgeleide vakmensen, zegt Uneto-VNI. OTIB, het opleidingsfonds voor de installatiebranche, heeft becijferd dat de sector jaarlijks zeker 800 extra loodgieters werk kan bieden. Uneto-VNI grijpt Wereld Loodgieters Dag aan om duidelijk te maken dat het vak van loodgieter of installateur al lang geen traditioneel ambacht meer is. De loodgieter van vandaag komt met slimme, innovatieve oplossingen voor een duurzaam en energiezuinig huis of kantoor. In de opleidingen voor loodgieter is veel aandacht voor energiebesparing en de toepassing van duurzame energie. Het vak draagt ook bij aan de mogelijkheden voor ouderen om langer zelfstandig te blijven wonen. Zo levert de loodgieter allerlei aanpassingen in het sanitair, die voor meer comfort en veiligheid zorgen.

 

3 reacties op “Wereld Loodgieters Dag: volk nodig

 1. I meulendijks schreef:

  Ik heb wel interesse in een baan als loodgieter.

  Waar kan ik solliciteren.

 2. JF schreef:

  Wat is dit LOODGIETERS dag? Doen we dat nog loodgieten? In bovenstaande text wordt het al omschreven. Maar toch noemen we het de loodgieter van vandaag. Laten we beginnen met de naam om het aantrekkelijk te maken. We hebben een fantastisch vak 1 brok techniek en we noemen het loodgieter (van vandaag).

 3. Jos schreef:

  Wie weet er een mooie nieuwe technische naam voor Loodgieter ?
  Water Toevoer en Afvoertechnicus ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.