fbpx
Nieuws

Wilo opent nieuw hoofdkantoor

Pompenfabrikant Wilo heeft in het Duitse Dortmund een nieuw duurzaam hoofdkantoor in gebruik genomen. Op een terrein van dertig voetbalvelden groot komen nu productie, administratie, productontwikkeling en klantenservice samen op één enkele locatie in het Ruhrgebied..

Met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor is het energieverbruik verminderd met bijna 40 procent. Tegelijkertijd wordt de CO2-uitstoot verlaagd met 3.500 ton per jaar. Het Wilopark is daarmee een klimaatneutrale omgeving. Het bedrijf wil dat voor 2025 op alle belangrijke productievestigingen van Wilo bereiken.

Megaproject

Oliver Hermes, bestuursvoorzitter en CEO van de Wilo Groep: “De nieuwbouw van het hoofdkantoor van Wilo is met een investering ter grootte van ongeveer 300 miljoen euro niet alleen het grootste project in de geschiedenis van onze onderneming, maar ook een van de grootste industriële bouwprojecten van Noordrijn-Westfalen en zelfs van Duitsland”. Het bedrijf bestaat in 2022 150 jaar.

De opening van het nieuwe hoofdkantoor is in fases gegaan. Anderhalf jaar geleden ging de productie in de 55.000 m2 grote fabriek er al van start. De Wilo Groep is producent van pompen en pompsystemen voor de gebouwentechniek, watermanagement en de industrie, met wereldwijd circa 8.000 medewerkers en een omzet van 1,48 miljard euro (2019). Het hoofdkantoor staat in Dortmund, in Nederland staat de vestiging in Westzaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.