Ga naar hoofdinhoud

Winst installatiebedrijf stijgt maar door

Het gemiddelde installatiebedrijf maakt voor het tiende jaar op rij meer winst dan het jaar ervoor. Het afgelopen jaar steeg de gemiddelde winst in de installatiemarkt met 8 procent. Dit blijkt uit de Benchmark 2022, een vergelijking van de cijfers van 80 mkb-installateurs in Nederland door RHM Accountancy & Advies.

De cijfers zijn in april gepresenteerd in een webinar van Installatie.nl waarvoor ruim 300 ondernemers zich hadden aangemeld. Dit webinar kun je terugkijken. In het meinummer van vakblad Installatie verscheen een analyse van de markt. Dit Premium artikel staat nu ook online en kun je lezen door in te loggen met je abonneenummer.

Normaliter maakt de bouw- en installatiewereld conjuncturele golfbewegingen, zegt Stefan van Maasakkers, bedrijfsadviseur en Installatie.nl-blogger. “Deze tijden mogen goudomrand worden, want er zit nog geen einde aan de vette jaren.” Dit heeft natuurlijk alles te maken met de grote vraag naar verduurzaming in de bestaande bouw. De nieuwbouw is volgens Van Maasakkers een onzekere markt. Ondanks de grote vraag naar nieuwe woningen dreigen projecten uitgesteld te worden, onder meer door het stikstofdebat in Nederland.

Nieuwbouw onder druk

Installateurs zijn wat beter gaan boekhouden op hun projecten. De stijgende kosten, op materiaal maar ook op uren, wordt over het algemeen goed doorberekend. De gemiddelde kostprijs van een installatie-uur stijgt nog steeds, maar minder hard dan eerdere jaren. Dit betekent dat ondernemers het afgelopen jaar beter in gespeeld hebben op de wijzigingen in de kostprijs.

Wat Stefan van Maasakkers opvalt is dat veel bedrijven de afgelopen tijd flink geïnvesteerd hebben in software en automatisering. “De markt is ‘bij’ met investeren.” Bekijk hier het webinar terug.

Eén reactie op “Winst installatiebedrijf stijgt maar door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant